Как и как да храним зелето за растеж с народни средства

Няма по-добър начин да получите обилна реколта от това да нахраните зелето за растеж с народни средства. Опитните градинари знаят, че подхранването с кори от картоф или банан ще донесе безспорни ползи в градината.

Как да храним зелето след засаждане в земята

Необходимо е допълнително подхранване с компетентна подготовка на хребетите не по-рано от месец по-късно. Това се дължи на наличието на всички необходими торове, допринасящи за бързото адаптиране и развитие на растенията. Ако дупките не са били подготвени предварително, тогава зелето трябва да бъде оплодено в рамките на седмица след трансплантацията на постоянно място. Първото подхранване се извършва с азотни торове.

За първи път са оптимални следните:

първо хранене

Киселите почви изискват гасена вар, креда или дървесна пепел. Те се използват със скорост 2 чаши разтвор на 1 квадратен метър площ. Понижаването на киселинността стимулира растежа на растенията и предотвратява развитието на кила.

Горна превръзка с оборски тор

Храненето с оборски тор е най-често срещаният вид торене за растенията в открито поле. Mullein се използва в големи и малки домакински ферми. Предимството му е наличието и безопасността. Мулеинът съдържа големи количества калий, азот, фосфор, калций, магнезий, сяра, бор и желязо.

капещ тор

Всички вещества са в достъпна и бързо асимилирана форма. През есента към хребетите се добавя хумус. През зимата той има време да се прегрее напълно. През лятото се използва полугнил тор. За торене на зелето се използва разтвор на базата на мулеин. За приготвянето му се използват 1 част тор и 10 части вода. Разтворът се разбърква добре и се влива в продължение на една седмица. Торенето се извършва на 3 етапа. Първият - през юли по време на олющването, вторият - 3 седмици след първия, третият - в края на август, ако се отглеждат късни сортове.

най-добрият оборски тор

Пилешки тор за хранене на разсад

Пилешките изхвърляния за подхранване на зелето се класифицират като органични торове. По отношение на съдържанието на азот, той е няколко пъти по-висок от мюлеин.

Предимствата на храненето с изхвърляния включват:

 • ускоряване на съзряването;
 • повишена производителност;
 • повишаване устойчивостта на растенията към бактериални и гъбични заболявания;

пилешки изхвърляния

 • предотвратяване образуването на плесен върху почвената повърхност;
 • не е токсичен;
 • подобряване на свойствата на почвата;
 • дългосрочен ефект;
 • балансирано хранене на растенията.

В градината по-често се използва течен концентриран фураж от пилешки изпадъци. За приготвянето му се използва варел. В него пилешкият тор и водата се смесват в съотношение 1: 1. Масата се смесва старателно и се настоява под плътно затворен капак в продължение на 3 дни. Готовият дресинг се съхранява през целия сезон. Когато се използва, той се разрежда от съотношение 1 литър концентрат към 10 литра вода.

поливане на разсад

Агентът се прилага под храстите и между хребетите няколко пъти на сезон. Този вид хранене е подходящ за зеле и други видове зеленчуци или цветя.

Яйчни черупки за хранене

Яйчните черупки са един от лесно достъпните и често срещани естествени продукти за торене в леглото. Използва се, когато е необходимо да се нормализира киселата почва. За процедурата е необходим голям обем на черупката. Поради тази причина яйцата се събират, като се започне през есента.

слонова кост

Черупките се съхраняват на сухо място цели или смачкани. Прахът се използва за торене на зелеви разсад след прехвърляне на разсад в открита земя. Добавя се в прясно изкопани кладенци. Наличието на калций подхранва корените и насърчава активното развитие на разсад.

Черупката на яйцата се използва като тор в борбата с мечка. Ярък признак за липса на калций в растенията е наличието на бели петна по зелевите листа.

свободна черупка

Водороден пероксид за растеж на зелето

Водородният пероксид се използва активно не само за домашни растения, но и в градината. Активно се използва за поливане и пръскане на разсад от зеле в различни етапи на растеж.

Водородният пероксид ви позволява да:

 • отървете разсад от вредни бактерии;
 • ускоряване на растежа на растенията;

водород за растеж

 • защита на кореновата система от гниене;
 • насищане на почвата с кислород;
 • лекува болести.

Ползата от лекарството се състои в приликата на воден разтвор с разтопена вода. Водородният пероксид съдържа атомен кислород, който окислява почвата, насища я с кислород и се бори срещу болестотворните бактерии.

насища почвата

Разтворът се приготвя със скорост 1 литър вода и 2 супени лъжици пероксид. Растенията се поливат веднъж на всеки 5-6 дни. Водородният пероксид има положителен ефект върху качеството на почвата. В допълнение към храненето на отглеждани растения, водородният пероксид се използва за накисване на семена по време на засаждането.

Положителни свойства на калиев перманганат

Калиевият перманганат се използва активно от градинарите за антисептично лечение. Използва се на етапа на засаждане на семена, подготовка на почвата. Веществото има силен антисептичен ефект и ви позволява ефективно да се борите срещу патогенните бактерии и гъбички. Не всички градинари знаят дали калиев перманганат може да се използва като тор. Оказва се, че с правилната доза може да стимулира зреенето на плодовете, да подобри синтеза на хлорофил, аскорбинова киселина и захари в растенията.

свойства на калиев перманганат

Калиев перманганат за подхранване на зеле се използва в средата на лятото, когато растенията активно набират зелена маса и образуват глави от зеле. Манганът, 3 грама, се разрежда в 10 литра вода. Прекомерната доза води до изгаряния на кореновата система и листата на растението. Приготвеният разтвор се прилага под корена на всеки храст. Подходящ е и за пръскане на листа от растения. Процедурите се извършват при спокойно време вечер или сутрин, без пряка слънчева светлина.

разреждаме веществото

Алтернативни възможности за хранене

Зелето има положително отношение към различни видове хранене. Все повече градинари предпочитат естествените методи. Предимството им се състои в екологичност, достъпност и ниска цена. В допълнение към горните методи, сода за хляб, картофи, бананова кора, борна киселина и мая активно се използват в градинските парцели като горна превръзка за зеле.

сода за зеле

 1. Сода за хляб. Въвеждането на содов разтвор има положителен ефект върху младите растения. За 5 литра вода се използват 10 грама сода.Сместа е подходяща както за коренно поливане, така и за третиране на листа. През есента пръскането със сода насърчава по-дълго съхранение на главите.
 2. Бирената мая. Пивоварната мая обикновено е сдвоена със златиста дървесна горна превръзка. Тази комбинация е необходима за нормализиране на калция в почвата. За да се приготви разтвор, 20 грама мая се смесва със 150 грама едър пясък и 5 литра вода. Сместа се влива в продължение на 7 дни. За 10 литра вода използвайте 1 чаша вода с мая.
 3. Борна киселина. Зелето обича борна киселина. Ако растенията се напръскват с приготвения разтвор по време на периода на яйчника на главата, тогава те са по-големи. Борната киселина насърчава растежа на растежа и интензитета на формиране на добива.

Бирената мая

Както опитен градинар отбелязва: „Храням растенията с народни средства няколко пъти на сезон. Те винаги реагират с обилна реколта и отсъствие на болести и вредители. " Основното е, преди да нахраните зелето, да определите какво му липсва в момента.

Отзиви
 1. Лиза
  1.01.2018 13:33

  Сега се продават огромен брой продукти, които действат моментално, докато не съдържат никакви вредни вещества. Купувам от няколко години BioGrow, много по-добре от народните средства.

  Отговарям
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква