Характеристики и описание на сорта домат Beef Beef, неговият добив

Размножаващите се видове растения са популярни по целия свят и понякога дават неочаквани резултати. Домати Big Beef F1, роден в чужбина, се справя отлично при други климатични условия. Производителността не страда, основните й качества остават непоклатими. Родната среда за тези домати е влажният морски климат. Когато се отглежда в различна среда, доматът има тенденция бързо да спечели растеж и да се възползва максимално от природата.

Родината на хибрида е Холандия, страна с хладно, но влажно лято. Името на нашия чужденец се превежда от английски като голямо парче говеждо месо. Явно с две думи животновъдите се опитаха да предадат на потребителя основните свойства на този вид. Цветът на домата в секцията наистина прилича на прясно парче месо. Както казват отзивите, той е с по-големи размери от много домати в семейството си. Това определение не важи за вкуса: те все още не са се научили как да отглеждат месо в леглата.

Вижте характеристиката

Рекордьорът по тегло, ранна зрялост и имунитет към болести е истински гигант в семейството му, той изпревари и сорта Sasher F1, с който се появи почти едновременно.

Свойства на културата, които определят популярността на този вид:

 1. Цветът на плодовете е класически. С нарастването на телешкото месо, доматът постепенно променя цвета си от кафяво-зелен до оранжев и яркочервен.
 2. Вкусът е сладко с киселост.
 3. Висока ранна зрялост. Плодовете могат да бъдат отстранени в рамките на 70 - 75 дни след трансплантацията. Можете спокойно да продължите да отглеждате домати до късна есен, като премахвате пресни домати от храстите.
 4. Теглото на узрелите плодове достига един килограм. Истинско хранилище на витамини и хранителни вещества. Един домат може да направи страхотна салата за цялото семейство.
 5. Понася добре транспорта. Покрита е с достатъчно дебела и здрава черупка. Домати Big Biv пътуват лесно на дълги разстояния. Особените секции вътре в плодовете, където се намират семената, действат като усилватели и подсилват оригиналната форма на продукта.
 6. Не губи полезни елементи и влага, когато се съхранява правилно. Отлежава постепенно на хладно, тъмно място. Някои производители умишлено коригират времето за прибиране на реколтата, като дозират порции храна, тъй като те могат да бъдат консервирани.

Сортът Beef Pink Brandy F1 има подобни свойства - растат еднакво едри плодове, сходни на вкус. Идеални за приготвяне на салати, ядат се пресни, консервирани и дори пържени. Можете да различите сортовете по форма и аромат. Явно думата ракия се появи в името, за да подчертае ароматните свойства на новия сорт.

Условия на задържане

Развитието на културите в оранжерия е за предпочитане пред отворените легла.Холандия има влажен и умерен климат. Летата там са кратки и топли. Температурата се поддържа около 18 градуса. Това е идеално, но на практика понякога западните ветрове от морето носят лошо време.

домат на клон

Според описанието на Big Beef домати, те могат да се отглеждат, като следвате няколко съвета:

 1. Използването на оранжерия ще има благоприятен ефект върху растежа на храста, формирането и развитието на плодовете. Равните условия на живот и отсъствието на резки температурни колебания ще принудят растението да насочи цялата си жизненост към развитие. Това несъмнено ще се отрази на добива.
 2. Отглеждането на открити легла се предпочита в райони с горещ и влажен климат. Топлият морски въздух е най-подходящото за Big Beef F1, тъй като възпроизвежда родната му среда. Растението е генетично настроено към определен климат и не понася рязка промяна в температурата.

Но характеристиките и описанието на крайния продукт при отглеждане на култура "сред природата" са малко по-различни от оранжерията:

 1. Растението става по-силно, по-добре се бори срещу различни заболявания.
 2. Вегетативният период се намалява.
 3. След отстраняване на част от плода се образува нов яйчник по-бързо.

Понякога домати от други сортове се отглеждат под същия покрив. Този метод е полезен за тестване на свойствата на различни култури. Например холандската сестра на нашето Голямо говеждо месо Mona Beef ще се разбира добре с него в същата оранжерия. Растенията не влизат в конфликт помежду си, тъй като и двете принадлежат към едно и също семейство Solanaceae и дори са създадени почти по едно и също време.

композиция

Но какво е полезно в доматите? Какви вещества помагат за подобряване на метаболизма и самото качество на живот?

Предлагаме кратко описание на сорта за съдържанието на хранителни вещества:

 1. Каротин. Подобрява зрението, функционирането на имунната система на организма и стомашно-чревния тракт. Много спортисти консумират големи количества бета-каротин по време на периоди на интензивни упражнения. Намира се естествено в доматите.
 2. Аминокиселините са градивните елементи на тялото. Някои от тях се генерират, други могат да се попълват само от храната. Високо съдържание на аминокиселини беше открито в домати Semko, изключително успешен хибрид. Доматите съдържат до 18 аминокиселини, необходими за нормалното функциониране на организма.
 3. Захарта и фруктозата са чиста енергия и любимата храна на всяка клетка. Доматът Big Boy съдържа много фруктоза - има почти същия сладникав вкус като популярните чери домати.
 4. Пълен набор от витамини и минерали. Доматите са особено богати на витамини А, С и група В. Те са необходими за образуването на метаболитни процеси.
 5. Антиоксидантите Ликопенът е мощен антираков агент. Подмладява организма. Те са първите в списъка на антиоксидантите, необходими за нормалното функциониране на цялото тяло.

голям телешки домат

Холандците доставят много сортове домати в различни части на света. За градинарите Big Tasty F1, който има подобни свойства, може да се окаже интересен сорт. Това е истински герой от домати.

Тази група включва и редица сортове с леки разлики. Сред гигантите от доматния свят може да се разграничи доматът Big Negro F1, който има оригинален тъмен шоколадов цвят.

Холандските хибриди са изненадващо устойчиви на гъбични заболявания. Новите сортове не винаги са трудни за почвените бактерии, дори ако растението се отглежда в оранжерия и няма силен имунитет. Природата не се адаптира веднага към появата на нов сорт.

Сред често срещаните заболявания, към които е устойчив новият вид холандски домати, може да се разграничи:

отглеждане на домат

 • вирус на тютюнева мозайка;
 • алтернариен стволов рак;
 • cladosporiosis;
 • сиво листно петно;
 • паразитна болест жлъчна нематода;
 • вертикално и фузариозно увяхване.

Жизнеността на растението е толкова голяма, че не позволява на различни микроорганизми да надделяват над себе си.Има силна имунна система, активно се изпарява фитонциди, използвайки мощна коренова система. Борба с вредители. Само една интензивна миризма на домати върхове отблъсква вредители и насекоми. Не понася съседство с други растения, дори със собственото си семейство, започва да се бори с тях.

Силен и мощен сорт със сигурност ще се хареса на градинарите, той ще бъде включен в колекцията. Потомък на легендарния сорт Bull Heart, истински холандец, той вкоренява добре в нашите условия и носи много радост в процеса на растеж и плододаване.

 

Отзиви
 1. Надежда
  8.08.2018 16:00

  Сортът е отличен, както на вкус, така и на добив. Но все пак го храня с биоактиватор BioGrow... Забелязах, че по този начин добивът става много по-висок и те са много устойчиви на болести

  Отговарям
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква