Характеристики и описание на сорта домат Красная Гразд, неговият добив

Доматът Red Bunch (понякога се продава под името Sweet Million) е много продуктивен и непретенциозен сорт. Той се влюби в много домашни градинари заради универсалността на употребата и отличния вкус на плодовете.

Описание на сорта домат Red Bunch

Сортът домати Krasnaya Grozd е разработен от руската селскостопанска фирма Agroni. Той е вписан в държавния регистър за отглеждане на открито и оранжерии през 2008 г.

Преди да закупите посадъчен материал, важно е да изучите описанието на домата. Това ще помогне да се уверите дали сортът е правилен или не.

Растението принадлежи към детерминантите, растежът на храста е ограничен, височината на основното стъбло не надвишава 50-60 cm. Стъблото е дебело, горната част трябва да се прищипва, така че храстът да расте в широчина. Различава се във формирането на голям брой четки, покрити с домати.

Изумрудено зелени върхове, тип "картоф", не са опушени. Съцветието на сорта Krasnaya Grozd е просто. Първото съцветие започва да се образува след 6-7 листа. По-нататък - след 1 - 2 листа.

Кореновата система на един домат е мощна, тя расте силно в различни посоки.

семена от домати червен букет

Основната характеристика е имунитетът срещу болести на нощни култури като брашнеста мана. Отзивите на някои градинари, отглеждащи сорта Красная Грозд, казват, че при силни чернови, когато се отглеждат в оранжерия, растенията могат да бъдат изложени на късна болест.

Висока устойчивост на резки промени в температурата. Плододаването продължава през целия сезон. Подходящ за отглеждане на балкон или остъклена лоджия.

Характеристики на плодовете

Доматите от червената китка са ранни зреещи сортове. Можете да съберете реколтата през 90 - 100 дни след появата на първите издънки.

На един домат има много четки. На първите няколко гроздове се образуват 40-55 плода, след това 20-30. Добивът е добър.

Доматите не са големи, около 40 gr. Формата на плода е овална. Пулпът е сочен, нежен, с приятен доматен аромат. Кожата е гладка, не оребрена, доста гъста. Незрелите плодове със светлозелен оттенък, докато узреят, придобиват яркочервен оттенък, близо до стеблото има малко зелено петно.

Зеленчуците произвеждат малко количество семена и съдържат минимално количество сухо вещество. Доматите от сорта Красная грозд са подходящи за приготвяне на салати, ядене на пресни и консервирането им като цяло. Те могат да се използват за приготвяне на вкусни доматени сокове, лечо и аджика.

Плюсове и минуси на домата

Отзивите на онези фермери, които засаждат домати на земята си, са изключително положителни.Но въпреки факта, че сортът има голям брой предимства, той има редица недостатъци.

Предимства:

 • Обилно плододаване през целия сезон (от храст могат да бъдат събрани повече от 10 кг плодове);
 • Влюбено и ранно узряване на плодовете;
 • Можете да вземете зеленчуци до октомври;
 • Висок вкус на зеленчуци;
 • Не се изисква прищипване;
 • Плодовете не се напукват и могат да се съхраняват дълго време;
 • Универсална употреба в готвенето;
 • Може да се отглежда на открито и на закрито.

домати храсти червен китка

Недостатъци:

 • В северните райони отглеждането е възможно само в парникови условия;
 • При силни течение, храстите могат да се разболеят от късна болест.

По принцип не са открити значителни недостатъци в домата.

Как да отглеждаме домати Red Bunch

Процесът на засаждане на сортове череши Красная Грозд е същият като този на обикновените домати. Сеитбата на семена започва на 20 февруари. На първо място, посадъчният материал трябва да бъде дезинфекциран в разтвор на калиев перманганат. След това те трябва да бъдат изсушени и засадени на дълбочина 2 - 3 см. Разстоянието между семената трябва да бъде най-малко 1 см.

Всички сортове чери домати трябва да се гмуркат. Те не понасят стегнатостта, при такива условия могат да растат лошо. Трябва да се гмуркате, когато се появят първите 3 - 4 листа.

За тази цел могат да се използват торфени чаши. За да не нараните разсада, той може да бъде трансплантиран на постоянно място в тези чаши.

Мястото за засаждане на разсад трябва да бъде добре осветено. Ако доматите нямат слънчева светлина, те ще започнат да растат слабо и да се разболяват. Фиданките трябва да се засаждат на плодородни, кислородни почви. Разстоянието между храстите трябва да бъде най-малко 40 cm.

За да увеличите добивите през целия сезон, върху доматите трябва да се прилагат минерални и органични торове. Първото хранене се извършва в периода на образуване на яйчниците. За 1 кг оборски тор (можете да вземете пилешки изпадъци или кифличка) са ви необходими 10 литра вода. С това решение трябва да поливате храстите в продължение на 2 - 3 седмици.

Второто подхранване се извършва през периода на плододаване. Трябва да вземете 10 литра топла вода, 1 кг зелена трева или оборски тор и 1 супена лъжица. л. всеки минерален тор за домати.

домати клонки червен букет

Препоръчва се да се извърши листна превръзка, редувайки се с кореновите превръзки. През първата половина на сезона храстите могат да се напръскат с разтвор на карбамид (1 супена лъжица карбамид и 1 г калиев перманганат, разредете 10 литра топла вода).

По време на периода на плододаване растенията трябва да бъдат третирани с разтвор на калиев сулфат, калиев нитрит или калиев магнезий (1 супена лъжица. Л. Тор се разрежда в 10 литра топла вода).

Отзиви
 1. Андрей
  7.07.2019 20:38

  Защо снимките не съответстват на сорта? Удължените домати изглеждат като маслини ...

  Отговарям
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква