Описание на сорта домат Atol, неговите характеристики и добив

Долнорастящият домат Атол принадлежи към ранните сортове, високодобивен, се отличава с гладки, яркочервени плодове с кръгла форма. Предназначен за отглеждане на открито.

Описание на сорта

Вегетационният период, от засаждането на разсад до събирането на първата култура, е 65–70 дни. Върху компактен храст с височина 70–90 см се поставят плодове с тегло 100–110 г. Растението е устойчиво на късен блясък, не изисква специални правила за грижа. Плодовете се използват пресни, за преработка и консервиране.

доматен атол

Къс, детерминиращ сорт с квартиращи стъбла, той има месести и вкусни плодове, които запазват търговската си продължителност. Описанието предполага, че доматите са гъсти, лесно се отделят от стеблото.

Основни характеристики:

  1. ранен сорт;
  2. целта е универсална;
  3. засяване на семена за разсад през март;
  4. засаждане на разсад в земята през май;
  5. прибиране на реколтата от юли до септември.

определяща степен

Доматите се отглеждат от полски животновъди. Те са богати на ябълчена, лимонена и оксалова киселина. Те съдържат много витамини като В1, В2, В5, В6, А, Е, както и желязо, фосфор, калий и йод. Използват се в открита и защитена земя.

Засаждане на семена и засаждане на разсад

Доматите се отглеждат по разсад или без разсад. Семената се засяват в края на февруари при 1–1,5 g / m² на закрито. Засаждането се извършва в края на май, по схема 70х50 см. Важно е да се гарантира, че доматите получават светлина поне 10 часа на ден.

домати развъдени

Семената се засяват в касети или специални кутии за разсад. При постоянна температура от 20-22 ° С първите разсад от сорта се появяват на 6-7-ия ден. След появата на втората двойка истински листа разсадът се гмурка и всяко растение се трансплантира в отделен контейнер. Ако кацането се извършва в открита земя, трябва да направите подслон от пластмасова обвивка и спанбонд.

По време на периода на растеж разсадът изисква постоянно подхранване, за това се използват минерални и органични торове. Когато в полето се засаждат готови разсад, добавянето на сложни торове и изгнил оборски тор към дупката не боли.

кутии за разсад

За да се увеличи добива, е необходимо всяка година да се променя местоположението на леглата. Засаждането се извършва най-добре при хубаво време, тъй като рязката промяна в температурата може да повлияе негативно на разсада.

Прегледи на потребителите

Градинарите отбелязват, че сортът Атол дава плодове добре, независимо от времето. Плодовете узряват рано, в сравнение с други сортове, добивът е приличен.

Отзивите казват, че доматът не е капризен, добре понася студа. Грижите са нормални, обичайни за растящата зона.

дава плодове добре

Характеристиките на растенията напълно съответстват на описанието на опаковкатаСортът е ранен и добър, с ниски храсти с много сладки плодове. Вкусните пресни домати са истинска наслада, подходящи са и за консервиране.

При честа консумация на домати имунитетът се засилва, холестеролът в кръвта намалява, а работата на сърцето и храносмилателната система се подобрява. Благодарение на ниското си съдържание на калории доматите подобряват метаболизма и насърчават загубата на тегло.

имунитетът е засилен

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква