Характеристики и описание на сорта домат Giraffe

Доматите са един от най-често срещаните зеленчуци сред домашните градинари. Рядко се среща летен жител, който да не отглежда тази култура на своя сайт.

Описание на домата Giraffe

Доматът Giraffe е висок, взаимосвързан сорт. Максималната височина на стъблото на растението може да достигне до 2 метра. Както може би се досещате, затова този сорт се нарича Giraffe. Също така растението се нуждае от жартиера и отстраняване на странични издънки. Препоръчва се да се оформи домат на 1 стрък. Така реколтата ще бъде изобилна.

жълто и сочно

Описанието на сорта не може да бъде пълно, без да се посочат датите на зреене на плодовете. Доматите от този сорт са късни сортове. Масовото узряване на реколтата започва през втората половина на август. Доматът е предназначен за отглеждане в открито поле в Южна Русия, а в оранжерии и оранжерии в северните и централните райони. Основната характеристика на този сорт е отглеждането на разсад, за предпочитане на леки, плодородни почви.

Характеристики на домати плодове

Описание на характеристиките на плодовете на домата Giraffe:

 • Формата на плода е овална;
 • Теглото на един зрял домат може да достигне от 55 до 150 грама;
 • Плътта и кожата са жълти, с малко количество семена вътре;
 • Доматите са доста плътни отвътре;
 • След прибиране на реколтата плодовете могат да се съхраняват дълго време, до декември;
 • Вкусът на плодовете е обикновен, посредствен;
 • Доматите не са подходящи за прясна консумация, те се използват най-добре за преработени продукти.

доматена жирафа

Описание на предимствата и недостатъците

Както всеки друг сорт, доматът Giraffe има не само предимства, но и недостатъци.

Предимства на домати:

 • След прибиране на реколтата зеленчуците могат да се съхраняват много дълго време (повече от 2 месеца);
 • Непретенциозен в грижите;
 • Може да се отглежда на открито, в оранжерии и приюти за оранжерии;
 • Подходящ за консервиране като цяло.

Семена от Седек

Недостатъци:

 • Плодовете започват да узряват доста късно;
 • Храстите са високи, нужна е жартиера до вертикална опора;
 • Плодът не е с добър вкус и не е подходящ за прясна консумация или за приготвяне на летни салати.

Характеристики на отглеждането на домат Жираф в оранжерия

Повечето градинари предпочитат да отглеждат култури на открито. Но понякога трябва да отглеждате домати в оранжерия и, следователно, грижата за храстите в такива условия ще бъде по-задълбочена. Първото нещо, което трябва да помислите, е как ще се проведе опрашването на закрито. За да направите това, можете да поставите няколко кошера. Когато приключи цъфтежът и вегетационният сезон, кошерът ще трябва да бъде премахнат.

безкрайност на доматите

Важно е също да се спазва температурния режим. Ако температурата е твърде ниска (под +15), яйчниците няма да се образуват и ако тя надвиши +30 градуса, те ще станат стерилни. Оптималната температура е + 16- + 19 градуса. За да увеличите добива, можете да почукате храстите с лека дървена пръчка. Движенията трябва да са течни, а не да са резки или бързи. Ако ударите багажника твърде силно, тогава целият прашец може да се разпадне твърде бързо и изобщо няма да има яйчници. Когато на растението се появи първата четка с яйчници, потупването спира.

Също така, ефективен начин е хълмване на храсти. Първото олющване се извършва две седмици след засаждането на разсада на постоянно място. Второто хълцане се извършва след 16 дни. Така кореновата система ще бъде по-мощна, а самото растение ще расте по-добре.

билярдни топки

Периодично е необходимо да се прилагат минерални и органични торове в почвата. След засаждането на разсада на постоянно място, той се подхранва с торове, съдържащи азот. Това ще допринесе за активния растеж на храстите. По време на вегетационния период - фосфорни и калиеви торове. Фосфорът и калият оказват положителен ефект върху формирането на яйчниците в доматите. Също така, растенията могат да се хранят с черниче, дървесна пепел или оборски тор.

плодовит храст

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква