Описание на сорта пъпеш Колхозница, характеристики на отглеждане и добив

Пъпешът Колхозница, който освен отличен вкус и други качества е широко разпространен сред летните жители. Сортът не е придирчив за времето и климатичните особености на растящите региони. Поради ранното узряване, в Сибир се отглеждат жълти плодове със сладка и сочна каша. И условията в централна Русия са достатъчни, за да зрее плодчето в градината.

Описание на сорта Колхозница

Пъпешът принадлежи към семейството на тиквите, като диня. А плодовете на растенията научно се наричат ​​тикви или фалшиви плодове. Сортът пъпеш Колхозница има разклонена структура от стъбла, които се разпространяват по земята, достигайки дължина 3 метра. Множеството издънки заедно съставляват дължина 30 метра. Кореновата система на растението има дълги издънки, които влизат в земята на дълбочина 2-3 метра. Затова растението може да си набави храна за себе си дори при силна суша. Листата на пъпеш Колхозница е с овална форма, чиниите им в цвят се отнасят до всички нюанси на зеленото. На издънките цветята се оформят в жълто-оформен във формата на купа.

пъпеши и кратуни

Характеристиките на плодовете - тиква от пъпеш култура включват факта, че те:

 • кръгла форма;
 • с тегло от 1 до 2 килограма;
 • със златиста кожа, покрита с "мрежа от бръчки";
 • много сладко;
 • с бяла плът, хрупкава, твърда.

Сортовете тиква се отличават с добра транспортируемост и отлична презентация. А от лехите плодовете на културата на пъпешите могат да се берат от първите дни на август до септември, а в южните райони - до края на октомври.

златиста кожа

Те предпочитат да отглеждат жената Колхоз заради способността й да узрява бързо, да не се страхуват от метеорологични бедствия.

Кацане в земята

Отглеждане на пъпеш Колективният земеделски стопанин предполага размножаването си веднага на открито. Но тъй като това е термофилна култура, по-добре е да създадете хребети за засаждане на растение, като ги сгънете от конски или кравешки тор с височина 50-60 сантиметра. Семената от пъпеш се поставят в дупки, където предварително се изсипва хранителна почва. Разстоянието между отворите трябва да бъде 60–70 сантиметра. Този метод помага да се добият реколти от пъпеш на колхозната жена по-рано в умерени райони.

Пъпешът може да се засее директно в земята, когато заплахата от замръзване преминава с температура на въздуха до 12-15 градуса по Целзий. В степните райони датите на засаждане варират от 10 до 20 май, в останалите - по-късно, до 1 юни. Предварително покълналите семена могат да бъдат погребани по-късно.

открита земя

Парцел за топлолюбиво растение е избран слънчев, не подложен на ветрове.След разхлабване на почвата хумусът и речният пясък се вкарват в дупките за насипност и по-добро нагряване. Във всяко гнездо с разстояние 1,3х1,3 метра семената се засаждат на дълбочина 5 и 3 сантиметра.

Посейте на слоеве, за да запазите появата на разсад от пролетни студове. Ако издънките и на двата слоя са запазени, издънките, появили се по-късно, могат да бъдат унищожени.

Посевите между завесите запазват добре насажденията в открита земя, когато наблизо се засаждат редове от царевица или слънчогледи. Правилното засаждане на лехите предполага появата на разсад на 7-10-ия ден.

речен пясък

Подготовка на разсад

За успешното отглеждане на пъпеши колективният фермер използва метода за разсад. Разсадът на пъпеш се приготвя 30 дни преди засаждането на пъпеша в открита земя или в оранжерия. Засята в питателна и рохкава почва в кутии, тя се развива успешно с редовно поливане и горни дресинг. Разсадът се гмурка в отделни контейнери след появата на 2 истински листа. Преди засаждането на открита земя разсадът се втвърдява, като се изнася на открито.

Когато растението се засява в кутии в оранжерия, помещението се проветрява, а в топли дни прозорците се отварят за два часа, а след това за целия ден.

За да може разсадът да стане силен, е необходимо да се спазват правилата за подготовка на семена и почва за сеитба на пъпеши.

отглеждане на пъпеш

Подготовка на семена за отглеждане

Бъдещата реколта от жълти плодове зависи от посадъчния материал. Отглеждането и обработката на семена за отглеждане на пъпеши играе голяма роля. Избират се непокътнати семена, които след това се поставят в стимуланти на растежа. Задължително е материалът да се дезинфекцира в разтвор на калиев перманганат или борна киселина. След това семената се измиват и се разстилат върху кърпа за лесно изсушаване.

За да се втвърди растението, семената се поставят в хладно помещение или хладилник за един ден, след това в топла вода с температура 35 градуса. Тази процедура се прави най-добре три пъти.

Подготвителните мерки ще доведат до факта, че пъпешът на колективния фермер ще може да устои на отглеждането в открито поле и ще достигне зрялост при подходящи грижи.

бъдеща реколта

Започваме сеитбата

Засаждането на семената на растението трябва да се извършва в пластмасови или торфени чаши за еднократна употреба. Контейнерите се пълнят предварително с почва, прибирайки смес от градинска почва, наситена с торф, дървесна пепел, речен пясък. Втвърдените семена се засаждат в оплодената почва на дълбочина 5 сантиметра. По-добре е да поставите 2 семена наведнъж, като по-късно оставите най-силното и жизнеспособно кълнове.

Контейнерът със семена се поставя на топло място с температура 20 градуса. През нощта цифрата може да спадне до 15. Разсадът на пъпеш се появява Колективен земеделски производител след 7 дни. Поливат се и когато се появят 3 пълноценни листа, прищипете горната част на основната издънка. След това ще започнат да се появяват странични процеси. За да предпазите разсада от повреда от кореново гниене, поръсете с пясък около стъблото.

Разсадът на пъпеш може да бъде засаден 25-30 дни след покълването.

торфени чаши

Грижи за засаждане: поливане и торене на пъпеши

Характеристиките на грижата за насажденията на пъпеш жена Колхоз се състоят от:

 • глазура;
 • торене;
 • разхлабване на почвата;
 • плевене.

За да увеличите добива на тикви, е необходимо да разредите насажденията, като в дупката не оставяте повече от 3-4 разсад. По време на периода на обвързване на плодовете на камшика е по-добре да го закачите на земята. Това ще позволи да се образуват допълнителни корени. Изкопайте дупка, като поставите вътрешния дръжка. След това поръсете със земя и вода. Това ще създаде ново растение.

тор пъпеш

Притискането на главното стъбло над 4–5 листа ще ускори плододаването и ще увеличи броя на яйчниците.

Пъпешите често се поливат особено по време на формирането на плодове. Тогава честотата на овлажняване на почвата се намалява, за да може тиквите да се запълнят с узрялост.

Засаждането се подхранва:

 1. Първият път, когато се появят 2 истински листа с птичи изхвърляния, разредени в съотношение 1:15.
 2. След 2-3 седмици поливайте кладенците с 0,5 литра хранителен разтвор на суперфосфат (50 грама), калиева сол (15 грама) и амониев нитрат (20 грама) върху кофа с вода.
 3. Повторно хранене след 3 седмици с минерални торове в течна форма.

образуване на плодове

За успешно отглеждат пъпеш, е необходимо да разхлабите пътечките, провеждайки процедурата три пъти през лятото. Първо почвата се разхлабва, когато първият истински лист се появи на дълбочина 13 сантиметра, след това с 8.

Плодовете ще станат сладки и узрели навреме, ако следват скоростта на поливане и количеството тор.

Болести и вредители

Пъпешът Kolkhoz жена расте бързо, без увреждане, ако не е нападнат от гъбични инфекции. Сред често срещаните заболявания на пъпешите и кратуните са:

узрели във времето

 • брашнеста мана;
 • фузариум;
 • корен гниене;
 • Copperhead.

Появата на петна по листата, пожълтяването им, спирането на растежа на пъпешите, появата на грозни плодове са резултат от патологичното действие на гъбичките. Растенията се третират три пъти с фунгицидни препарати и болните растения се унищожават.

Паяковата акара е най-разпространеният вредител. Ларвите на пъпешните мухи зимуват в земята, а насекомите се развиват от тях през пролетта. Женските снасят яйца в плодовата каша, което кара пъпешът да изгние. Гъсениците на стържещата лъжичка също вредят на пъпешовите насаждения Колхоз Жена. Те унищожават листата, стъблата на растенията. Те се борят с паразитите с инсектицидни препарати. Лечението на културите с разтвор на сапун за пране, тютюнев прах помага.

петна по листата

Само спазването на правилата на агротехнологията на пъпешите и кратуните ще доведе до факта, че болестите и вредителите ще я заобиколят.

Отглеждане на пъпеши в оранжерия от поликарбонат

Като топлолюбиво растение пъпешът на колективния фермер ще расте по-добре в поликарбонатна оранжерия, в която отглеждането не се различава много от отглеждането в открито поле.

унищожава листа

Важен момент е температурата, при която разсадът ще започне да расте по-бързо. Оптималният му показател е 20-25 градуса с влажност 70-80 процента. Ако има малко осветление, тогава се организира допълнително осветление с луминесцентни лампи, окачени на разстояние 50 сантиметра над растенията.

За да получат голяма реколта от сочни плодове, те извършват разхлабване на почвата в оранжерията, умерено поливане и подхранване с минерални и органични торове.

Време за зреене на пъпеш Колективен фермер

Сортът пъпеш принадлежи към видовете от средния сезон, поради което при засаждане на семена през май в края на юли се получават плодове. Въпреки че пъпешът на колхозската жена няма да узрее напълно до този момент, вече е необходимо да се събират тикви в региони с умерен климат. Спадът на температурата през нощта ще зашемети растежа и ще доведе до гниене на плодовете. Тиквените сортове достигат пълна зрялост в сухо и тъмно помещение при температура 15-18 градуса. Преди да ядете плодовете, можете да определите зрялостта на динята на колхоза като диня. При потупване на тиквата се чува тъп звук. А корите на зрели плодове ще бъдат ярки на цвят.

средносезонни видове

Жътва

Неопитни градинари се съмняват във времето за събиране на полезни тикви от леглата. Тук трябва да надграждате метеорологичните условия. Спадът на температурата на въздуха, обилните дъждове ще доведат до смъртта на реколтата. По-добре е плодовете да се отстранят по-рано, които ще бъдат във формата на топка. Знае се колко тежи пъпешът на колективния фермер. Само 1,5-2 килограма, но ще има много плодове. Оранжевите тикви с хрупкав мрежест модел обикновено са узрели и готови за ядене. Не си струва да държите плодовете дълго време. Те могат да се поставят само на тъмно място преди узряване. За зимата се приготвят мармалад, конфитюр от узрели тикви, пулпата се суши. Но е по-добре плодовете да се използват пресни за храна.

направете мармалад

Как да изберем жена с пъпеш Kolkhoz?

Зеленият пъпеш не е подходящ за хранене жена Kolkhoz. Тикви с ярко жълта кожа се сервират на масата. Гнили и повредени участъци по плодовете се забелязват лесно. Тези пъпеши са най-добре изхвърлени.

Когато купуват пъпеш с женски колхоз, те обръщат внимание на аромата, който се засилва при нарязване на плода. Предвид времето на зреене на здравословно зрънце, не трябва да го купувате по-рано от август. В крайна сметка ранните плодове се получават чрез изкуствено хранене с химикали, което ще се отрази негативно на здравето. Най-добрият вариант би бил отглеждането на пъпеши и кратуни на вашия сайт.

гнило и повредено

Ползите от пъпеш за тялото

Полезните качества на пъпешите са познати от древни времена. По своя състав плодовете на културата на пъпешите не могат да се сравняват с други представители на семейство Тиква. Пъпешът Kolkhoz Woman съдържа витамини, които имат благоприятен ефект върху хода на бременността при жените. Тези, които ядат вкусна каша, са по-малко склонни да настинка.

Диетичният продукт помага за отслабване. Почиства добре организма от токсини и токсини. Плодовете съдържат много желязо, което е важно за хората с анемия. Магнезият има благоприятен ефект върху нервната система, като го успокоява. А калцият укрепва костната тъкан.

обелва Бери

Но не само ползите, но и вредите се причиняват от тиквите, ако:

 • използвайте ги с мляко, мед, алкохолни напитки;
 • има заболявания на храносмилателния тракт;
 • жена кърми бебе;
 • идентифицирани камъни в пикочно-половата система;
 • диагностициран със захарен диабет.

Ето защо, преди да ядете тиква, трябва да помислите дали пъпешът ще донесе ползи или вреда на тялото.

яжте тиква

Отзиви
 1. Татяна
  7.07.2018 07:19

  Моят любим сорт пъпеш, който можете да отглеждате в собствената си градина. Отглеждам ги вече пет години. Между другото, с лекарството BioGrow пъпешите узряват по-рано, а самите пъпеши са по-едри.

  Отговарям
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква