Описание на сортовете круша Skorospelka от Мичуринск, схема на засаждане и грижи

Крушата Скороспелка от Мичуринск е избрана заради високата си производителност, достатъчна степен на зимна издръжливост и отличен вкус. Това плодово растение също привлича вниманието на любителите на градинарството за относителната си неизискваност към условията на отглеждане. Дори начинаещите могат да го отглеждат, ако се придържате към определени правила на селскостопанската технология.

Описание на разнообразието и характеристиките на крушата Скороспелки от Мичуринск

Крушата Скороспелка от Мичуринск се отличава със своята височина, до 4 метра и форма на пирамидална корона. Дългите му основни клони, растящи нагоре, имат люспеста кора. Те образуват остър ъгъл с багажника. Цветът на кората на прави леторасти е предимно жълто-кафяв, има няколко леща. Листните плочи растат средни по размер, формата им е яйцевидна, върхът е заострен и леко назъбен.

Цветовете на крушата Скороспелки от Мичуринск са бели, венчелистчетата се припокриват. Реколтата е със среден размер, тегло 70-100 грама, крушовидна форма. Цветът на кожата на плода е зеленикавожълт, докато узрее, той става напълно жълт. Хибридът се характеризира с лека ръждивост на плодовете.

Круша Скороспелка от Мичуринск се отличава с високите си вкусови характеристики. Сочната каша има деликатен сладко-кисел вкус, рохкава структура, без гранулиране.

За информация! Съдържанието на захар в крушата Skorospelka от Мичуринск е от 8,2%, а киселинността е 0,78%.

Опрашители

Като цяло крушата Skorospelka от Мичуринск е способна да дава плодове без допълнително опрашване. Но с редица опрашващи сортове, показателите за ефективност значително се увеличават. Най-добрият вариант е сортът в Памет на Яковлев.

крушен плод

Плюсове и минуси на разнообразието

Сред положителните аспекти, които се наблюдават при отглеждането на круши Скороспелка от Мичуринск, опитни градинари отличават:

 • способността да издържат слани до -40 градуса;
 • повишен имунитет към основни заболявания;
 • подходящ за начинаещи производители;
 • самостоятелно плодородие;
 • висока производителност;
 • отличен вкус;
 • универсална употреба на плодове;
 • ранно узряване на крушите;
 • не изискват грижи.

Но въпреки целия списък от предимства, крушата Skorospelka от Мичуринск също има някои недостатъци:

 • изисква много място в градината поради разпространената корона;
 • склонни към монилиоза;
 • нормализиране на културите.

Характеристики на отглеждането на дърво

Въпреки че крушата Skorospelka от Мичуринск се е утвърдила като лесно за отглеждане дърво, за да получите богата реколта, трябва да знаете тънкостите както на засаждането, така и на грижите.

плодови крушки

Кога да засадим?

Най-добре е да засадите разсад през есента - 1 месец преди началото на студеното време. Засаждането е възможно и през пролетта, когато снегът се е стопил напълно. Предимството на есенното засаждане е способността да се позволи на крушата да образува силна подземна част. Освен това до пролетта тези разсад ще бъдат готови за началото на вегетационния сезон.

Избор и подготовка на сайта

Препоръчва се да се идентифицират разсадът на поляна, добре осветена от слънцето, където няма близка поява на подземни води (от два метра) и чрез ветрове. Почвата трябва да бъде с достатъчна въздухо- и влагопропускливост, неутрална (леко кисела) среда. Подготвителните мерки трябва да се извършват 2-3 седмици преди деня на слизане, като в ямата се въвежда смес от извлечената копка земя, изгнил тор (три кофи), калиеви торове (100 грама) и суперфосфат (150 грама).

Важно! Размерът на ямата за разсад на крушовата скороспелка от Мичуринск е 80-100 сантиметра в диаметър и 100 сантиметра в дълбочина.

Приготвяне на разсад

Посадъчният материал трябва да бъде избран с особена грижа. Разсадът не трябва да има израстъци, гниене, признаци на болест. Препоръчва се лечението на кореновата система с разтвор на Kornevin, хетероауксин, разреден според инструкциите на производителя.

зачервяване отстрани

Процес на засаждане

Крушата Скороспелка от Мичуринск се засажда по следната технология:

 1. Дренажът се полага на дъното на подготвената яма, дебелината на слоя е 10 сантиметра.
 2. Плодородната почва се излива под формата на могила.
 3. Поставете разсад и разнесете корените му.
 4. Поръсете с хранителен състав.
 5. Полива се със скорост 10 литра вода за растение.
 6. Мулчирам кореновата зона, за да избегна бързо изпаряване на влагата.

Допълнителни грижи за културата

Не е трудно да се грижите за крушата Skorospelka от Мичуринск, основното е своевременно да я поливате, да премахвате плевелите, да разрохкате почвата и да добавите хранителни вещества.

Поливането

Мерките за напояване трябва да се извършват, когато горният слой на почвата изсъхне, веднъж на всеки 7 дни при сухо време. Когато се отглежда в умерена зона, е достатъчно веднъж на 14 дни. През периода на чести дъждове - веднъж месечно. Прекарайте 30-50 литра вода на дърво.

дъждовно поливане

Горна превръзка

Съставът на хранителните вещества се добавя към почвата едва на третата година след засаждането на разсада, като за целта се използва карбамид (25 грама на квадратен метър) или амониев нитрат (30 грама на квадратен метър) през пролетта. През лятото се използват органични торове, а през есента - калиев хлорид (1 супена лъжица) и суперфосфат (2 супени лъжици) за копаене.

резитбата

За да поддържате дърво в здраво състояние, трябва да подрязвате болни, недееспособни клони 1-2 пъти годишно. Тези, които силно сгъстяват короната, също се скъсяват или премахват.

глобално изрязване

Болести и вредители по крушата

Агрохимичният Skor работи добре срещу монилиоза; Horus, Mikosan-V, Bayleton са подходящи. Ако са забелязани вредни насекоми, тогава трябва да се използват инсектицидни агенти като Aktara, Confidor, Sherpa, Decis, Karate. Също така е необходимо дълбоко (12 сантиметра) да се закупи отново почвата и да се мулчира.

Събиране и съхранение на сортовете Скороспелка от Мичуринск

Реколта от 20 юли. Съзряването става приятелски, едновременно. Показателите за производителност са 70 килограма на дърво. Съхранявайте плодовете на хладно и сухо място.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква