Историята на появата и породата черни пилета с черно месо, правила за поддръжка

Днес са отгледани много видове черни пилета с черно месо. Въпреки първоначалния външен вид, такива птици днес не се считат за екзотика. Независимо от това, те представляват постоянен интерес за птицевъдите. За да постигнат успех в отглеждането на този вид птици, те трябва да организират цялостна и висококачествена грижа. В същото време си струва да изберете правилната порода в зависимост от вашите цели и задачи.

История на произход

Черните пилета не се появиха сами. Те са резултат от дълъг, дългосрочен подбор. В резултат на това беше възможно да се размножават подвидове, които имат не само черни пера, но и тъмна кожа, клюн и дори вътрешни органи. Днес са известни много разновидности на черни птици, които се различават по външен вид и наличието на бели петна в оперението.

общо описание

Основните характеристики на такива пилета включват следното:

 • пълно или частично черно оперение;
 • черни вътрешни органи;
 • тъмен цвят на човката;
 • черна кожа под перата;
 • тъмно месо.

Кокошките произвеждат яйца в стандартен цвят. Цветът им не зависи от цвета на кожата или перата им. Черни пилета бяха получени чрез селекционна работа. Когато черните птици се чифтосват с обикновени птици, се получават потомство със стандартен нюанс.

черни пилета

Породи черни пилета

Днес са известни много породи пилета с тъмен цвят. Всеки от тях има определени характеристики.

Китайска копринена

Тези птици се характеризират не само с тъмни пера, но и със същата кожа, месо и кости. Такива пилета се отглеждат в Китай като декоративна порода. Освен това месото им се счита за вкусно. Оперението е меко и копринено по структура. Пилетата се характеризират с неизискваща грижа. Месото съдържа вещества, които имат подмладяващ ефект върху хората.

Uheyiluy

Характерна особеност на тези птици е оригиналният външен вид. Те се отличават с черно тяло и същите вътрешности. В същото време птиците носят зелени яйца.

черни пилета

В допълнение, птиците имат лъскав зеленикав оттенък в оперението, имат лек скелет и V-образно тяло. Птиците имат мощни крила и здрави гърди. Характерна особеност на птиците е способността да летят.

Ayam cemani

Тези птици са напълно черни на цвят. Обеци, месо, гребен, кости имат този нюанс. Птиците се характеризират с малко, тясно тяло и заоблен гръден кош. Крилата прилягат плътно към тялото. Също така птиците се отличават с гъста опашка и дълги крака. Птиците имат страшен характер и лесно изпадат в паника.

Кое е по-добре да изберете?

Черните пилета са разделени в няколко категории:

 • яйце;
 • декоративни;
 • месо и яйце.

Ето защо изборът на птици си струва да се има предвид целта. Освен това всички породи имат добро производство на яйца. Ето защо, когато избирате пилета, си струва да помислите дали се изискват декоративни свойства и дали птиците ще трябва да бъдат заклани, за да получат месо. В зависимост от това се препоръчва да се избере порода.

черни пилета

Препоръчва се оценяване на пилетата според следните параметри:

 • тегло;
 • брой яйца;
 • маса яйца.

Месните сортове се считат за по-тежки и се характеризират с впечатляващи размери. Ако планирате да развъждате птици, за да получите яйца, струва си да вземете предвид техния брой и тегло.

Производителността на птиците може да се увеличи. Препоръчва се обаче да направите това възможно най-внимателно. Категорично е забранено използването на химикали за това.

Единственият ефективен метод е въвеждането на витамини и минерали в храната. За да бъдат птиците по-продуктивни, те трябва да се хранят добре. Пилетата също се нуждаят от качествени грижи.

Полезни свойства на месото

Въпреки не особено атрактивния вид на черно пилешко месо, то има деликатна и фина структура, а също така съдържа много витамини и аминокиселини. Оригиналният външен вид и приятната миризма позволяват продуктът да се използва в скъпи ресторанти.

черни пилета

Китайците не само ядат месо, но и го използват за медицински цели. Продуктът помага да се справят с патологиите на белите дробове и органите на стомашно-чревния тракт. Пречиства кръвта и има подмладяващ ефект. Черното пилешко месо е от голяма полза за женското тяло. Съдържа много ценни компоненти. Те включват:

 • витамини от група В, А, Е, С;
 • глобулин;
 • кернозин пептид.

Пилешкото месо дори помага да се справите с умствените увреждания и спомага за изграждането на мускули.

Характеристики на развъждането и поддържането

Тъй като черните пилета се получават по изкуствен начин, почти напълно им липсва инстинктът за инкубация. За отглеждане на птици е необходим инкубатор. В същото време е важно да се даде предпочитание на оборудване, което има вентилация и регулатор на температурата. Най-добре е да изберете автоматичен инкубатор.

много пилета

1 петел ще бъде достатъчен за 10 пилета. Допуска се кръстосване на различни породи. Това обаче ще доведе до загуба на декоративните характеристики на птиците. Препоръчва се да се купуват черни пилета и яйца за разплод в специализирани ферми. Допустимо е това да се прави и с животновъди, които имат официална регистрация. Неспазването на това правило може да доведе до закупуване на заразени продукти.

За успешното отглеждане на черни пилета ще е необходимо правилно хранене и подходящи условия на задържане. Благодарение на това е възможно да се поддържа нормално здравословно състояние, високо производство на яйца, пълно развитие и привлекателен външен вид. При отглеждане на птици се препоръчва да се спазват следните правила:

 1. Диетата трябва да се основава на пелети.
 2. С настъпването на пубертета е разрешено на птиците да се прилага комбинирана смес - обикновено след 20 седмици.
 3. Храната трябва да е налична по всяко време. В този случай храната се поставя в хранилки и се разпръсква. Благодарение на това птиците ще се движат по-активно и кълват зърна.
 4. За птици на свободна възраст се препоръчва използването на гранулирани фуражи. Това помага да се сведе до минимум количеството на замърсяване.
 5. Развъдчикът ще ви помогне да изберете оптималното ежедневие и храненето.
 6. На пилетата трябва да се дават варени яйца в натрошена форма, суроватка, извара.
 7. Докато пилетата се развиват, им се дават натрошени зърнени култури, зеленчуци и комбиниран фураж.

черни пилета

Препоръчва се да се хранят възрастни с различни зърнени култури, варени и пресни зеленчуци, трева, сено, върхове. Наличието на протеини в диетата не е малко важно.Техният източник могат да бъдат червеи, гъсеници и други насекоми. Също така птиците се нуждаят от ферментирали млечни продукти. Трябва да им се дават витамини и минерали.

Когато въвеждате ферментирали млечни продукти в диетата на птиците, се препоръчва да се внимава, за да не се разстрои храносмилателните органи.

За да растат нормално птиците, се нуждаят от калций. Източници на този елемент могат да бъдат черупки, черупки, тебешир. Пилетата трябва да се хранят три пъти на ден. В топлия сезон, ако е възможно свободно ходене, обедната храна може да бъде премахната. Ако планирате да отглеждате птици за месо, количеството храна се увеличава.

Черните пилета изглеждат много оригинални и в същото време са много популярни сред животновъдите. За да успеят да отгледат тези птици, се препоръчва те да предоставят пълна и цялостна грижа.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква