Разнообразие от ножици за стригане на овце и как да изберете устройство, колко струват

Използването на овце ножици може да ви помогне да получите страхотни резултати. Това устройство трябва да бъде в арсенала на фермера, ако той отглежда животни за вълна. За първи път подобни продукти се появяват преди повече от 4000 години. Оттогава те са претърпели много промени. Съвременните устройства помагат за бързо и ефективно рязане на вълна, без да нараняват животните.

Видове ножици за прическа

Ръчните ножици са изобретени много отдавна. Този инструмент обаче остава популярен и днес. Устройството е подходящо за фермери, които отглеждат минимум животни. Животновъдите с големи стада трябва да избират електрически модели.

механичен

Този инструмент е познат от древни времена. Древните устройства се отличаваха с най-простия дизайн. Оттогава те са претърпели значителни промени. Съвременните тела са единични и двойни. Първият вариант се счита за най-достъпен. Това е подходящо решение за фермери с максимум 20 животни.

Освен това такива продукти не са подходящи за всички животновъди. Те се считат за много трудни и затова трябва да се положат много усилия, за да отрежете прическа. Освен това са необходими редица умения за работа. Всяко небрежно движение може да навреди на животното. Следователно такива устройства са подходящи само за опитни фермери.

Начинаещите трябва да дават предпочитание на двойните ножици, които са подобни на външен вид на обикновените ножици. Те включват 2 остриета, които са с болтове в основата. Продуктът разполага с дръжка във формата на сърце. Това намалява стреса върху пръстите и улеснява подстригването.

ножици

Двойните ножици разполагат със специално извити ножчета, които режат козината по-равномерно и предотвратяват нараняването на животните.

Електрически

За собствениците на едър добитък са подходящи електрически ножици. Те приличат на обикновени машинки за подстригване на коса. Устройството за овце обаче има специален дизайн на ножове, което ви позволява да се отървете от дори валцувана вълна.

Основният недостатък на електрическите машини е високата цена. Освен това, ако устройството се развали, собственикът му ще трябва да харчи много пари за ремонти. Освен това такива устройства имат много предимства:

  1. Голяма мощ. Благодарение на това с помощта на електрическа машинка на ден може да се стрижат повече от 100 овце.
  2. Ниско тегло. Това помага да се избегне преумора.
  3. Лесна за грижа. Ножовете могат лесно да бъдат извадени от тялото за рязане и заточване. Ако устройството е оборудвано с предпазител, не се страхувайте, че ще се счупи.

Електрически ножици

В допълнение, комплектът, като правило, съдържа допълнителни части и ножове. Следователно, ако е необходимо, ремонтните дейности могат да се извършват със собствените си ръце.

Какво да търсите при покупка

При избора на овце ножици се препоръчва да се вземат предвид следните фактори:

  1. Мощността трябва да бъде най-малко 500 вата. Това ще ви позволи да стрижете няколко овце без прекъсване. По-малко мощното устройство ще се провали поради прегряване. Също така, стригачът ще трябва да прави постоянни почивки за охлаждане на уреда.
  2. Обърнете внимание на продължителността на гаранционния период. Тъй като остриетата са постоянно тъпи, важно е да се разбере колко дълго ще издържа устройството.
  3. По-добре е да се даде предпочитание на продукти от добре известни марки. Това не само свидетелства за високото качество, но също така дава възможност за закупуване на резервни части за инструмента.
  4. Струва си да се има предвид теглото на продукта. Тежко устройство не може да се използва дълго време. Затова си струва да се даде предпочитание на най-лекия модел.

Колко са?

Цените на ножиците за рязане варират. Бюджетните модели могат да бъдат закупени за 5000 рубли. Тези машини са с мощност 300-350 вата и тежат 1-1,5 килограма. Цената на по-надеждните продукти е с 2000-4000 рубли по-висока. Например, машина с мощност 520 вата, която тежи 1,4 килограма и прави възможно регулирането на налягането, ще струва 7 000-8 000 рубли.

Експертно мнение
Заречный Максим Валериевич
Агроном с 12 години опит. Нашият най-добър експерт за лятна вила.
Такива устройства се характеризират с наличието на охлаждаща система. Това помага да се работи дълго време без прекъсване. В този случай заточването на ножове обикновено е достатъчно за обработка на 100 глави.

Ръчните ножици ще струват 700-2000 рубли. Продуктите с по-високо качество струват 3000 рубли. Най-удобният начин е да поръчате продукт през интернет и да го заплатите с наложен платеж.

Инструкции за употреба и грижи

Препоръчва се да се изострят ръчните ножици преди употреба. В случай на използване на машината си струва да поставите нови ножове върху нея. По-добре е да подготвите 2 комплекта тела. Това ще ви помогне да продължите да режете, ако някоя от дрехите се счупи.

срязване

След това се препоръчва да подготвите стаята за работа. Важно е да го поддържате леко и чисто. Избършете ножовете с алкохол. Това ще помогне за дезинфекция на продукта. Процедурата се препоръчва преди започване на работа и преди стригане на всяко ново агне. В процеса на работа е важно да се спазват правилата за безопасност. След всяка прическа си струва да заточите ножиците. Това ще отнеме не повече от 1 минута.

Препоръчва се почистване на машинката за подстригване след приключване на прическата. В този случай си струва да премахнете остатъците от коса и пух от ножовете. Това може да стане с четка. Препоръчва се да избършете останалата част от механизма с мека кърпа.

За да удължите живота на машината, не използвайте агресивни продукти или разтворители. Елементите на устройството трябва да се обработват с машинно масло. Препоръчва се да се прави след всяка прическа.

Ако по време на работа ви се наложи да приложите много сила или машината оставя неравномерни проходи, е необходимо да смените или заточите режещите повърхности. Спазването на следните препоръки за съхранение и употреба на продукта е не особено важно:

  • устройството не може да се поддържа в условия на висока влажност;
  • не използвайте устройството за срязване на други животни;
  • Ножовете се препоръчват да се държат в специални завивки.

Днес има много модели ножици и ножици, които могат да се използват за срязване на овце. За да изберете подходящия вариант, се препоръчва да проучите характеристиките на всеки от тях.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква