Една проста рецепта за приготвяне на сладко от боровинки за зимата

Плодовете на черна арония имат специфичен тръпчив вкус и високо съдържание на полезни елементи. Много хора днес погрешно смятат, че продуктът не е подходящ като суровина за приготвяне на десерти. Сладкото от аромата има необичаен вкус, но за правилното приготвяне трябва да знаете редица важни тънкости.

Правила за приготвяне на конфитюр от боровинки

За да получите вкусно лакомство от черни плодове, е важно да следвате технологията на неговото приготвяне. За рецепти се избират само узрели плодове, неузрели и развалени се отстраняват. Плодовете на Роуан имат доста силна плътна кожа, така че не можете да получите вкусно лакомство без предварителна обработка.

За да се даде свойството на мекотата, се използват следните методи:

 • третиране с вряща вода;
 • стареене във вряща вода;
 • бланширане.

След омекване на кожата, плодовете ще придобият способността да се накисват в сироп, а сладкото ще се окаже меко по консистенция. Много хора отбелязват горчивия вкус на аромата. Голямо количество захар ви позволява да се отървете от този дефицит. Средно количеството пясък при приготвяне на сладко трябва да бъде 2 пъти по-голямо от теглото на плодовете.

Подготовка на роуън

След като вземете плодове от аромата, първата стъпка е да ги изберете. За целта изберете узрели плодове без признаци на гниене и повреди. Излишните остатъци и листата се отстраняват. След това е важно плодовете да се изплакват добре, което може да се направи под поток от обикновена топла вода, тъй като плодовете са устойчиви на външни влияния.

Подготовка на роуън

След това се избира метод за обработка на плодовете за омекотяване на корите. С малко количество плодове можете да излеете вряла вода върху тях няколко пъти. С голямо количество се поставят в голям съд, заливат се с вряла вода и се държат на огън 5 минути. След това плодовете трябва да се прехвърлят в гевгир и да изчакат водата да се оттече напълно.

Методи за приготвяне на сладко от къпини

Горските плодове на Роуан вървят добре с други плодове и плодове. Ябълките и портокалите се считат за най-добрите другари.

портокалови филийки

Проста рецепта

За да приготвите сладкото, ще ви трябват 250 мл вода, горски плодове в количество 1 кг, захар 1,5 кг.

Процес на приготвяне на конфитюр:

 • сварете чаша вода и като добавите захар, постигнете консистенцията на гъст сироп;
 • добавете планинска пепел в контейнера със сироп и, като бъркате постоянно, гответе сместа за 12 минути;
 • извадете тигана и оставете за 3 часа;
 • докарайте сладкото да заври и отново оставете за 3 часа.

конфитюр от къпина

След това сладкото се нагрява при непрекъснато разбъркване в продължение на 15 минути.Без да позволява силно охлаждане, тя се поставя в стерилизирани буркани и се навива с капаци. Средният добив на сладко с това количество съставки ще бъде 2,5 литра.

С ябълки

За сладко вземете:

 • 1 кг планинска пепел;
 • 0,4 кг ябълки;
 • 0,5 л обикновена вода;
 • 1,5 кг гранулирана захар;
 • 5 g лимонена киселина;
 • 5 грама смляна канела.

къпина с ябълки

Сиропът се приготвя от половин литър вода и гранулирана захар, горски плодове се поставят в него и се държат на огън в продължение на 5 минути. След като заври, контейнерът се отстранява от котлона и се отстранява да се влеят в продължение на 6 часа. След това добавете останалата гранулирана захар и кипете сместа в продължение на 30 минути.

Ябълките, обелени от кожата и сърцевината, се нарязват на малки филийки и се поставят във вряща вода, варят се до получаване на мека структура.

Плодът се поставя в гевгир за оттичане на водата. След това сварените ябълки се смесват с аромата на аромата, напоена в сироп и се вари в продължение на 5 минути. Добавете подправка и лимонена киселина, разбъркайте и поставете в буркани. Средният добив на сладко с това количество съставки ще бъде 3 литра.

С портокали

Основни съставки:

 • 1 кг планинска пепел;
 • 0,5 кг портокали;
 • 0,3 кг лимони;
 • 2 кг гранулирана захар;
 • 200 г орехи.

сладко от репа

Плодовете се превъртат с месомелачка. Плодовете се потапят във вода, доведена до кипене и се вари 10 минути. Изваждат лимоните и портокалите, нарязват ги наполовина и отстраняват семената, след което се прекарват през месомелачка заедно с орехите. Смесените съставки се комбинират, смесват се, покриват се със захар и се слагат на слаб огън. След като заври, се държи на печката 7 минути, след което се разстила в буркани и се покрива с капаци. На следващо място, трябва да направите подслон за консерви от топло одеяло.

буркани с конфитюр

Рецептата "Пет минути"

За готвене ще ви трябват 2 кг горски плодове и 2 кг гранулирана захар. Плодовете се варят във вода в продължение на 5 минути, изваждат се и след изсушаване върху равна повърхност се смилат по всякакъв удобен начин. За тези цели можете да използвате месомелачка или пасатор.

Беритовата смес се поставя в съд, покрита със захар и се слага на огъня за 5 минути, като се бърка непрекъснато

... След това сладкото се поставя в буркани и се стерилизира във вода. За литровите кутии времето е 30 минути. След това контейнерите се навиват с капаци.

вкусно сладко

Функции за съхранение

След като направите конфитюр от къпини, той трябва да бъде разреден в буркани. За целта те се стерилизират предварително и едва след това се използват. Отгоре контейнерите са затворени с метални капаци, за да се предотврати навлизането на въздух и да се осигури дългосрочно съхранение. За консумация в близко бъдеще можете да затворите буркана с обикновен капак и да го поставите в хладилника. Завитите буркани за зимата могат да се съхраняват при нормални температури.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква