Характеристики и описание на сорта домат Месеста захар

Захарта и месестият домат е мечтата на всяка стопанка и всеки градинар. Доматният сорт месна захар само по себе си свидетелства за основните му предимства.

Характеристики на сорта

Този сорт е отгледан от нашите руски животновъди през 2006 г. И буквално веднага, такъв домат зае водеща позиция на пазара. Той спечели национална любов и уважение благодарение на отличния си вкус, високия добив, непретенциозната грижа и способността да расте в цялата ни огромна страна.

Този сорт принадлежи към стандартните сортове от неопределен тип. По отношение на узряването е средно рано. Първата реколта започва да се бере 90-105 дни след засаждането на семената.

Този сортен сорт се отличава с високи храсти и големи месести плодове.

Расте добре както в оранжерията, така и в открита почва. Теглото на плодовете варира от 230 до 300 грама. Въпреки че в самото начало на плододаването, първите узрели зеленчуци могат да тежат до 800 грама. Зрелите зеленчуци имат красив ярко розов цвят, те са сочни и сладки с ясно изразен приятен аромат.

Този сорт е предназначен за консумация в прясно състояние, както и за преработка в сокове, кетчупи, сосове. За консервиране в буркани за зимата под формата на цели кисели или мариновани зеленчуци, той не е подходящ поради доста големия си размер.

доматени семена месеста захар

Непретенциозните грижи и сравнително добрите студоустойчиви качества позволяват отглеждането му дори в централните и северните райони на страната, само добивът в такъв район ще бъде много по-нисък, отколкото в топлите южни райони.

Характеристиките и описанията на сорта месни захарни домати свидетелстват за неговия висок добив. При правилно отглеждане в оранжерии е напълно възможно да се съберат 10-12 кг сладки и ароматни домати от един квадратен метър. В открито поле добивът намалява леко: при правилна грижа се прибират 8-10 кг на квадратен метър.

Сред предимствата на този сортен сорт се отбелязва неговата висока устойчивост на различни вредители и болести, както и температурни крайности. Сортът също е много устойчив на суша.

Доматите от този сорт понасят добре транспортирането, а също така се съхраняват доста дълго време.

месест захарен домат в градината

Функции за отглеждане

Този сорт се отглежда главно в разсад. За това семената се засяват в отделни контейнери в края на март - началото на април. Необходимо е да се засажда в контейнери на дълбочина до 1 см във влажна, рохкава почва. Когато се появят 1-2 истински листа на растението, те се гмуркат в отделни саксии. Преди засаждането в открита земя, разсадът трябва да се наторява 2-3 пъти.

Важно да запомните! Саксиите за разсад трябва да бъдат закалени: изнесени на улицата, като постепенно се добавя времето на престоя му на открито. Преди периода на засаждане в открита почва саксиите трябва да стоят навън поне един ден. В този случай е необходимо да се изключи възможността за нощни студове.

В открита земя разсадът се засажда 60-65 дни след засаждането на семената. До този момент върху разсада трябва да се появят 6-7 истински листа и трябва да започне цъфтеж. Разсадът може да бъде засаден в оранжерията през втората половина на април - началото на май.

месест домат розов

Засаждат се в открита почва в края на май - началото на юни.

За да отглеждате захар и вкусен домат, трябва редовно да плевите, да премахвате плевелите, да наторявате и поливате не твърде често, но в изобилие.

С правилната грижа ще получите страхотни резултати. А отличният вкус на мекия захарен домат ще зарадва вас и вашето семейство.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква