Как можеш да различиш вътрешен от чертог, определяне на пола и разликата

Добре организираната грижа за домашните птици е ключът към здравословното стадо. Животновъдите знаят, че грижата за мъжки и женски мускусни патици е съвсем различна. Но дори опитни собственици невинаги могат да дадат ясен отговор на въпроса как да разграничат драка от вътрешен. Нека да разберем тънкостите на различието на птиците, въведени на територията на Русия сравнително наскоро - точно преди 40 години.

Очевидни разлики между възрастни жени и мъже

Първата разлика, която ви хваща окото, е цветът на оперението. При жените той е много по-тъмен, отколкото при по-силния пол. Дрейките имат по-ярък цвят, масивна глава с кичур.

Признаци, които ще помогнат да се разграничи на закрито от дрейк:

РазличиятаМъжки полЖенски пол
опашкаИзвита нагореАбсолютно плосък
перушинаПерата и пухът са напълно развити до 3-месечна възрастПокривката на пера се оформя постепенно
клюнМасивна, триъгълна форма. Над клюна се образува груба гърбицаМек розов цвят на кожата над клюна
Маса на домашен индивид, възрастен, kg4,6-6,82,7-3,6
трупМощен, със здрави масивни кракаСтесняване

За начинаещи е много трудно да определи пола на мускусните патици. В допълнение към горните точки, птиците се отличават с поведението си. Идеалното съотношение на птиците е 4: 1. Ако пропорцията не бъде спазена, женските в стадото ще се държат като мъжки или обратно.

две патици

Как да определите пола на индоята

Още от първите дни след раждането е много трудно да се определи пола на младите. 4 начина да разделите младите в стадото на „момичета“ и „момчета“:

  1. По поведение. Най-гнусното и кокетно патенце е доминиращият мъж в бъдеще. След като го е гледал, собственикът ще види кого не допуска в коритото, към когото проявява агресия - това са конкуренти.
  2. Външно. Мъжките пилета имат по-голяма глава от момичетата. Докато младите растат, ще стане по-лесно да се разграничи патица от дракон. Оперението на бъдещите мъжки е с няколко нюанса по-тъмно.
  3. По пол. Той дава възможност да се определи пола на патенце един ден след излюпването. Мацката се поставя на дланта на ръката с главата към себе си. Нежно разтегнете кожата около клоаката. Ако момче бъде хванато, ще се появи рудиментарен пенис, чийто размер е 1,5-2 мм, момичето ще отвори сферични израстъци.
  4. По глас. Този метод ви позволява да разграничите мускусна патица още на възраст от един месец - тя тръпне, докато драконът издава свистящи звуци със свистящ звук. Тази особеност се обяснява с наличието на сакулна експанзия във вилицата на трахеята при момчетата.

Теглото на по-силния пол в зряла възраст е 2 пъти по-голямо от теглото на женските. Мъжкият има по-мощен завой на врата и масивно тяло. Освен това момчетата имат силен имунитет, по-малко вероятно е да бъдат ваксинирани от патици.

Други нюанси и интересни изненади

Животновъдите, които отглеждат патици от няколко години, споделят тайните и триковете на определянето на пола: ако възникне заплаха, патицата ще избяга и ще се скрие, а дракът, напротив, ще се втурне в битка. За да сплаши противника, той ще вдигне гребена. Представителите на по-силния пол пускат момичетата напред, те самите остават назад.

Експертно мнение
Заречный Максим Валериевич
Агроном с 12 години опит. Нашият най-добър експерт за лятна вила.
Много собственици определят пола по това как мъжете се опитват да избягат от двора. Женските се държат декоративно, различават се в примерно поведение.

В периода на подготовка за разплод патиците се подготвят за появата на потомство: обичат и оборудват гнезда. Следователно, ако ги наблюдавате известно време, веднага става забележимо към кой пол принадлежи индивидът.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква