Описание на сорта диня в близост до Москва Чарлстън Грей, особености на отглеждането и грижите

В летните горещини сладките плодове, които утоляват жаждата, се продават по магистралите, в павилионите, на пазарите, от колите или просто от земята. За да ускорят съзряването, да увеличат теглото си, те се хранят с нитрати. Вместо вкусна диня можете да си купите гнил воднист плод. Собствениците на летни къщи и малки парцели се опитват сами да отглеждат плодове, които обожават слънцето и топлината. Доскоро само жителите на Ставрополския край, Краснодарския край и Астраханска област можеха да се похвалят с добива на пъпеши и кратуни. С появата на динята Чарлстън Грей, засаждането на термофилна култура се разпространи в средната лента.

История на развъждане и в кои райони може да расте

Въпреки че семената на пъпеш покълват добре както в оранжерии, така и в оранжерии, но отглеждани само в открити легла и полета, осветени от преките лъчи на палещото слънце, дините радват със сладка каша, която се топи в устата ви. Селекционери от много страни бяха ангажирани в разработването на хибридни сортове, които по-добре се адаптират към различни климатични условия, понасят студено и дъждовно време и имат кратък вегетационен период. Charleston Grey се появи на пазара благодарение на упорит труд на специалисти от Франция. Хибридните семена се продават под марката HM Clause.

Чарлстън Грей

Тази диня се засажда в Сибир, региона Волго-Вятка. Плодовете му узряват в Алтай, в районите на Централна Черна земя, не е лошо за този сорт Pизвън климата на Москва.

Диня Чарлстън Грей. Описание и характеристики

Хибридът, отгледан от френски животновъди, бързо спечели популярност сред летните жители. Земеделските производители успешно отглеждат сладки плодове за продажба.

Описание и характеристики

Чарлстън Грей е различен:

 • дълъг миг:
 • голям брой странични издънки;
 • удължена плодова форма.

Мощното растение има издълбани листа, зрънцето има лека и гладка кожа, дебелината на кожата надвишава 2 сантиметра. Сортът привлича със своята ярко розова сочна каша, някои екземпляри от дини тежат 12-15 килограма. Когато се отглеждат в средната лента и в Сибир, масата на плодовете е малко по-малка. Те могат да се транспортират на дълги разстояния без проблеми, да запазят вкуса си един и половина месеца след прибиране на реколтата.

странични издънки

Сортът не се влияе:

 • фузарийно увяхване;
 • антракноза;
 • мозаечна болест.

Първите дини от хибрида узряват 75 дни след покълването. На юг земеделските производители събират до 100 тона плодове на хектар.

В средната лента и в Сибир се препоръчва отглеждането на Чарлстън Грей в разсад. Тъмнокафявите семена се засяват в оранжерия или в торфени саксии.

поява на разсад

Предпоставки за добра реколта

Въпреки че хибридните сортове понасят нормално промените във времето, за да могат плодовете да се установяват и узряват, е необходимо изобилие от светлина, навременно хранене и определена влажност.

Поливането

Много градинари, засаждащи дини в средната лента, смятат, че пъпешите и кратуните обичат сух климат и топлина, което означава, че не се нуждаят от вода. Растенията се развиват при температура на въздуха от поне 22 °, но малки и безвкусни плодове се формират без поливане. Въпреки че хибридите и сортовите култури имат мощни корени, които отиват дълбоко в земята, те се нуждаят от влага за почти целия вегетационен период.

пъпеши и кратуни

След покълване преди растежа на миглите поливайте дините за предпочитане всеки ден с топла вода. Когато те избледнеят, е достатъчно да навлажнявате почвата веднъж седмично със скорост 8 литра на храст, тогава земята ще се намокри с половин метър.

Земеделските производители не са в състояние да напояват толкова често големи площи, засадени с пъпеши, така че започват да поливат обилно:

 • след разреждане на разсад;
 • в цъфтящи дни;
 • преди узряване.

пъпеши и кратуни

За да се задържи влагата в земята за по-дълго време, пътеките се мулчират със сено или слама. Когато дините започнат да узряват, напояването спира, иначе плодовете няма да са сладки, а воднисти. Подобно на много други растения, пъпешите трябва да се поливат в корена и вечер, когато изпарението намалява.

Ако е възможно, по-добре е да инсталирате система за капково напояване.

Почвата

За да могат дините да узреят в средната лента, трябва да изберете само ранните сортове за узряване. Те включват хибрид Чарлстън Грей. Културата предпочита леки пясъчни почви и много пространство. Ако на площадката има лоша почва, за да се подобри състава, тя се смесва:

сено или слама

 • с торф;
 • дървени стърготини;
 • лопен.

През пролетта, във всяка дупка, подготвена за засаждане на диня, изсипете лъжица суперфосфат и 60 грама нитрофоска, покрийте с почва и навлажнете с вода. След всяко поливане почвата трябва да се разхлаби, в противен случай ще се образува кора, която не позволява на въздуха да потече към корените, което предотвратява растежа на миглите.

тор

Хибридите на Чарлстън Грей са по-слабо засегнати от болести, но се нуждаят от много хранителни вещества. За да съберете големи и сладки дини, е необходимо три пъти да подхраните растенията с органични вещества и минерални торове. Културата на пъпеш реагира положително на хумус и изгнил оборски тор, молелин, разреден във вода в съотношение 1 към 5. При такова хранене нитратите не се натрупват в плодовете.

засаждане на диня

Хранителните вещества, необходими за дините, присъстват в билкови отвари от люцерна, коприва, подорожник. Можете да ги редувате с оборски тор, да смесите с дървесна пепел.

При подхранване с калиеви торове:

 1. Появяват се много женствени цветя.
 2. Яйчникът се образува по-бързо.
 3. Вкусът на плодовете се подобрява, захарта и витамините се натрупват.

По време на вегетационния сезон растенията се нуждаят от магнезий и калций, за растежа на стъблата и листата от 10 седмици се прилагат торове, в които присъства азот.

билкови отвари

Технология за отглеждане на диня

Засаждането и грижите за хибрида Чарлстън Грей практически не се различават от методите, използвани за други сортове от този тип пъпеши. Сладките и сочни плодове узряват, когато се отглеждат на полета и в просторни райони, но където климатът не позволява плодовете да узреят, културата се засажда в затворена земя.

се различава от методите

В парникови условия

Когато отглеждате дини под филм, трябва да спазвате основните правила. През април те подготвят място, копаят земята, добавят към нея пясък, правят дълбок окоп, в дъното на който се натрупва оборски тор, а отгоре се изсипва почва. Когато на разсада се появят 3 листа, храстите се преместват в оранжерията на всеки 60 сантиметра. Кладенците се навлажняват с топла вода.

За да се предотврати поникването на кълновете, не е необходимо да се заровят в земята.Дините се засаждат след 20 май, филмът е плътно издърпан. Културата на пъпеш постоянно се полива със скорост 0,5 литра вода на един храст. При първото подхранване се използват азотни торове. Когато дините започнат да се развиват, миглите се връзват. По време на периода на цъфтеж оранжерията се проветрява, така че пчелите да се опрашват.

парникови условия

на открито

Чарлстън Грей може да се засажда в полета и летни къщички в средната лента, следователно, когато избират семена, много хора се спират на този хибрид. Технологията на отглеждане на такива сортове дини предвижда както метода за разсад, така и засяването директно в откритата земя.

Първият метод е подходящ за региони, където лятото не е много топло и приключва бързо. Торфените саксии се пълнят с пепел, пръст и хумус и семената се изпращат. Разсадът се подхранва и полива, на възраст 30 дни се преместват в градинското легло.

средна лента

Вторият метод за отглеждане на дини е по-малко трудоемък. Когато температурата на почвата достигне 14 градуса, в нея се правят дупки, в тях се поставят торф, хумус и пепел, във всяка дупка се поставят по 4-5 семена. Кълновете, които се появяват, се разреждат, оставяйки едно стъбло.

Превенция и контрол на вредители и болести

Чарлстън Грей е устойчив на основните проблеми на пъпешите, но страда от листни въшки. Женската на това малко насекомо снася яйца върху листата на динята и те се къдрят и изсъхват бързо. Най-добрата превенция за нахлуването на такива вредители е плевенето и поливането с разтвор на лукова кора. Паяковата акара обича пъпешите и кратуните. За да се справят с него, листата на диня се лекуват с инфузия, направена от наркотик.

вредители и болести

Ако народните средства са безсилни в борбата с паразитите, те прибягват до пръскане на растения с инсектициди.

Събиране и съхранение

Дините се нарязват 4-5 дни преди плодовете да узреят напълно. Не се препоръчва да изваждате сочното зрънце по-рано от крайния срок, тъй като няма да узрее. Пъпешите, прибрани късно, не се съхраняват дълго време. Чарлстън Грей има плътна кора, добре се транспортира, но не трае до зимата.

съхранение на реколтата

За да се предотврати изгниването на дините и да не загубят вкуса си, те се оставят в проветриво помещение с температура до 4 ° C.

Плодовете се поставят в кутии, поръсени с пепел или сух мъх. Можете да увиете горския плод в дебел плат и да го окачите в мрежа в мазето.

дебел плат

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква