Описание на сорта диня "Захарно бебе" и отглеждане на открито

Динята е любимо зрънце на много жители на страната ни, но най-популярният сорт, захарното бебе, се отличава не само с отличния си вкус и лекота на грижа, но и с способността си да произвежда култури дори в студените райони на Русия. След като прочетат материала, не само професионални градинари, но и обикновени аматьори, използвайки съветите, могат лесно да отглеждат сладък пъпеш в своите легла за кратко време.

Описание и характеристики

Малко хора знаят, но динята има значително количество полезни витамини и минерали, като:

 1. Витамини A, B, C
 2. Целулоза.
 3. Магнезий и фосфор.
 4. Калий и желязо.
 5. Пектинът.


Сортът "Сладко бебе" се характеризира с бързо узряване, след появата на първите издънки, след 70-90 дни можете да реколта. Плодовете на плодовете не са много тежки, средно около 6-8 килограма.Зрелите плодове са с тъмнозелен цвят, с изразени ивици по корите.

Ако отрежете диня, към очите се отваря червено сърцевина, обикновено едрозърнеста, захарна и доста сочна.

Предимствата на този сорт са:

 1. Устойчивост на болести.
 2. Съхранява се добре при дългосрочно транспортиране.
 3. Непретенциозни грижи и високи добиви дори в най-студените региони.

диня захар бебе

Характеристики на отглеждането в различни региони

Сортът "Suga baby" се засажда не само на открити площи на пощата, но и под навеса на оранжерии. Динята дава добри добиви главно в добре дренирана, лека и плодородна почва, с достатъчно слънчева светлина.

Опитните градинари знаят особеностите на сеитбата за получаване на висококачествени издънки от семена, както и богата реколта:

 1. За да могат кълновите семена да покълнат добре, се препоръчва да ги накисвате в топла вода при 45-65 градуса. Оставете ги там, докато течността изстине напълно, и след това посейте на разсад.
 2. Покълналите семена се засаждат на открита почва не по-рано от 30 дни по-късно.
 3. По време на подготовката на почвата за засаждане на издънки трябва да се отбележи, че дупките трябва да бъдат изкопани на разстояние 2-2,5 метра една от друга, тъй като дължината на лозата на този сорт пъпеш е доста голяма.
 4. Препоръчително е да подхранвате почвата преди засаждането на разсад - в дупката изсипете пепел, хумус и пясък.
 5. Покълналите семена се засаждат в топла земя, следователно, след наторяване на дупките, почвата се покрива с филм, за да се затопли.
 6. В райони, където климатът е доста топъл, сеитбата може да започне през последните седмици на април, началото на май. Когато почвата на дълбочина 5-10 сантиметра се затопли до температура 10-13 градуса.
 7. Тези, които живеят главно в сухи региони, засаждат семена на дълбочина не повече от 4-5 сантиметра.

диня захар бебе

Оптимални условия за отглеждане в Сибир

Отличителна черта на студените региони на Русия е краткият летен период. При такива климатични условия отглеждането на пъпеш се изисква бързо, затова се избират ранни зреещи сортове. А методът на сеитба е само разсад. След като порасналите разсад са станали по-силни, можете да започнете засаждане в открити почвени райони.

Почвата

"Захарното бебе" расте добре в лека почва, която е доминирана от пясък. Тъй като корените на растението са тънки и имат много клони, дренирана почва ще направи. Дините са много любители на слънчевата светлина, за да получите добра реколта от сладки плодове, трябва да изберете най-слънчевото място за засаждане. Благоприятно условие за добра реколта ще бъде почвата, върху която е отглеждана черна ряпа през предходната година.

почва за диня

Внимание! Не засаждайте малки разсад от диня до краставици, тиквички или тикви. Тъй като в процеса на растеж тези култури ще се намесват една в друга. Почвата, подготвена за засаждане на покълнали семена, трябва да се затопли най-малко до 15 градуса по Целзий. Като се има предвид студения климат на Сибир, "бебето Suga" се засажда по-близо до средата на май.

Поливането

Често поливането на пъпеша не е необходимо, плодовете не обичат обилна влага. Поливането на разсад добре веднъж или два пъти седмично ще бъде достатъчно. За да се предотврати замръзването и изгниването на корените на динята, поливането се извършва с топла вода. Препоръчва се тази процедура да се провежда в късния следобед, тъй като интензивната слънчева активност може да изгори деликатните листа на растението.

поливане на диня

Препоръчва се овлажняване на стъблата и листата на "Sugar Baby" по време на периода на цъфтеж и по време на формирането на яйчниците. Веднага след като плодовете започнат да узряват, излишната влага ще накара плодовете да се спукат от излишък от вода.

Торове и подхранване

Хранене с диня, в студени райони те дават веднъж или два пъти на сезон: първо през юни, а след това месец по-късно. Градинарите препоръчват торене с инфузия на плевели или закупуване на всякаква смес за пъпеши и кратуни в градински магазин.

тор за диня

Как да отглеждаме диня "Suga baby"

Сорт диня "Захар бебе" е доста непретенциозен за грижи и устойчив на болести и вредители. В зависимост от региона и климатичните условия градинарите отглеждат плодове не само на открито, но и в оранжерия. На следващо място, за разликите в грижите за пъпеш при различни условия.

В оранжерията

Отглеждането на сладки плодове в оранжерия се различава само по това, че плодовете са вързани на асма. Всички храсти на растението се оформят в една лапа. По време на цъфтежа е необходимо да отворите прозорците на вратите, за да привлечете насекоми за опрашване. За да привлечете вниманието на пчелите, можете да засеете медоносни растения до храстите на пъпешите.

диня Суга бебе

Когато на всеки храст се появят яйчници от диня и те растат до размера на тенис топка, всяко зрънце трябва да бъде поставено в мрежа и завързано с пергола.

В открито поле

Можете да отглеждате сладка диня на открито, като сеете семена или разсад, всичко зависи от климата. След засаждането не се препоръчва излишно да тъпчете почвата и да докосвате издънките. При високи температури поливайте обилно, но не повече от 2 пъти седмично. Щом плодовете достигнат размера на ябълка, трябва да започнете да оформяте камшици.

За да направите това, прищипете мишката, 5-6 листа зад всеки яйчник. В студени райони от един димен храст се оставят 4 до 7 плодове, всички останали цветя се отстраняват. Колкото по-малко яйчници на храста, толкова по-твърда и по-вкусна ще расте растението.

диня Суга бебе

Важно! Имайки предвид студа в Сибир, много дини все още няма да растат, така че не щадете допълнителните плодови яйчници и ги оставете да узреят.

Правила за прибиране и съхранение

Към края на топлите летни месеци започват подготовката за прибиране на реколтата, като периодично си струва да разгледате по-подробно горските опашки. Когато опашката е напълно суха, динята е узряла. За да се уверите накрая, че реколтата е узряла, плодовете не се стискат с две ръце. Ако можете ясно да чуете смилането, няма съмнение относно зрелостта на динята. Не отлагайте прибирането на реколтата, тъй като презрелите плодове могат дори да ферментират.

Внимание! Повечето градинари препоръчват рязането на зрели плодове в ранната сутрин, така че срокът им на годност ще бъде по-дълъг.

Стъблата се отрязват с резитба, след което узрелите плодове се поставят в помещение с температура на въздуха не повече от 15 градуса по Целзий. Зрелите дини от сорта "Suga baby" могат да се съхраняват до 2 месеца. При условие, че мястото за съхранение е хладно и тъмно.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква