Инструкции за употреба на фунгицида Oxyhom, разходна норма и аналози

Трябва стриктно да се спазват инструкциите за употреба на фунгицид Oxyhom. Това лекарство има изразен противогъбичен ефект и помага да се справят с различни растителни патологии. Когато се използва правилно, продуктът е високоефективен. Това обаче може да навреди на човешкото здраве. Затова експертите препоръчват стриктно да се спазват мерките за сигурност.

Състав, форма на освобождаване и приложение на лекарството Oxyhom

Фунгицидното вещество съдържа 2 активни вещества - меден оксихлорид и оксадиксил. Благодарение на тези вещества продуктът е високоефективен. Лекарството влиза в продажба в опаковки от 5 килограма.

Съставът е подходящ за пръскане на домати, картофи. Използва се за лечение на макроспориоза и късна болест. Също така, съставът се използва за пръскане на краставици от пероноспориоза. Съставът се напръсква с грозде. В допълнение, той се използва за хмел, люцерна и лук.

Съставът помага да се справят с оомицетни гъбички. Веществото може да се използва за лечение на болни растения и да се използва за профилактика. Ефектът се появява след 2 часа.

Основните показания за употребата на Oxychom включват следното:

 • алтернария и късен блясък в кореноплодите;
 • церкоспороза на цвекло;
 • къдрене, клястероспориоза, монилиоза, зацапване на праскови, кайсии, сливи, череши;
 • антракноза и плесен грозде;
 • пероноспороза при тютюн, краставици, лук;
 • краста, монилиоза, петно ​​и ябълка.

наркотик Oxyhom

Механизмът на действие на фунгицида

Oxyhom принадлежи към групата на контактно-системните фунгициди. Използва се за пръскане на листата и стъблата на растенията. В този случай активните вещества влияят върху културата отвътре и отвън. Това значително увеличава ефективността на лекарството. Не зависи от времето.

Фунгицидът помага за контролиране на заболяването на всички етапи от развитието на културите. Допустимо е използването му в защитена земя и на открити почвени площи. Активните му съставки имат следните ефекти:

 • потискат активността на основните елементи на патогенните гъби;
 • намаляват скоростта на образуване на РНК в клетките на патогени.

Такива ефекти се дължат на разпространението на лекарството със сока на растението. В резултат на това е възможно бързо да се справят с патологиите.

Пакет Oxyhom

Предимства и недостатъци

Основните предимства на инструмента включват следното:

 • висока ефективност срещу гъбични инфекции;
 • възможността за използване за превантивни и терапевтични цели;
 • надеждна защита на растенията за дълъг период от време;
 • висока степен на фунгицидно действие върху вредни микроорганизми - ефектът се постига след няколко часа;
 • възможността за използване на състава за анти-резистентни програми.

Недостатъците на средствата включват:

 • невъзможност за използване в резервоарни състави - забранено е комбинирането на фунгицид с средства, които се различават по противопоказания за алкална основа;
 • принадлежащи към група опасни вещества - когато се свързвате с Oxychom, трябва стриктно да спазвате правилата за безопасност.

функционално лекарство

Разходна норма на средствата

За да приготвите работен разтвор, смесете 15-20 грама прах с 10 литра вода. Разходът на получените средства зависи от културата.

Картофи

Инструментът се използва за елиминиране на алтернария и късен блясък върху картофи. Първо, засаждането се обработва, докато редовете се затворят или когато размерът на растенията е 15-20 сантиметра. Вторият път културите се пръскат по време на пъпката.

Последващи лечения се извършват в зависимост от времето и развитието на болестта. Необходими са 10 литра работен разтвор на 100 квадратни метра.

краставици

Лекарството помага за справяне с пероноспорозата върху краставиците. Първото лечение се извършва, когато се появят симптоми на патология. Впоследствие насажденията се пръскат на всеки 7-10 дни. Това се прави, като се вземат предвид особеностите на развитието на патологията. 10 литра вещество се вземат на 100 квадратни метра.

болни краставици

Плодове и ягодоплодни видове дървета

Препоръчва се пръскане на овощни дървета от краста и други патологии след отваряне на листата. Това се прави, когато се появят първите симптоми на патология.

За 10 литра вода се препоръчва да се вземат 40-80 грама от продукта.

Това решение може да се използва за лечение на ябълки, праскови, сливи, череши, кайсии и круши.

грозде

Лекарството помага да се справят с плесен. За първи път лозата се третира, когато се появят първите петна - по време на образуването и разхлабването на съцветия и 10 дни преди цъфтежа. Вторият път съставът се използва по време на късен цъфтеж, третият - по време на периода на формиране на горски плодове.

Последният път, когато веществото се използва, когато плодът достигне размера на грахово зърно. Препоръчва се използването на 15 литра от препарата на 100 квадратни метра.

грозде гние

Методи за подготовка на работните разтвори

Препоръчва се да подготвите работната течност преди пръскането. За да направите това, се препоръчва да вземете 22-30 грама прах за 9,5 литра вода.

Как да използвате фунгицид правилно

Броят на леченията се избира в зависимост от стадия на заболяването. Обикновено се препоръчва насажденията да се пръскат на интервали от 2 седмици. По време на манипулацията си струва да се уверите, че по-голямата част от разтвора пада върху растението, а не в земята.

Препоръчва се обработка насаждения сутрин или вечер. Това трябва да се направи в сухо и хладно време. Важно е да няма вятър. Инструментът се използва в респиратор и ръкавици. За да направи лечението по-ефективно, Oxyhom се използва последователно с подобни средства.

напръскайте дърво

Препоръчва се последното засаждане да се обработва поне 20 дни преди прибирането на реколтата. Гроздето се оставя да се пръска 4 пъти. За лечението на останалите растения са достатъчни 3 пръскания.

Предпазни мерки при употреба

Съставът е опасен за здравето. Принадлежи към първия клас на опасност. Когато работите с веществото, не забравяйте да вземете предпазни мерки.

Когато обработвате култури, не яжте и не пушете. След приключване на процедурата определено трябва да измиете лицето и ръцете си, като използвате почистващи препарати. Определено трябва да изплакнете устата си.

маска с очила

За да се предотврати навлизането на частици в почвата и водата, не се препоръчва обработката на обекта при дъждовно време. Ако попадне в земята, струва си да я поръсите с пясък.Тогава се препоръчва да премахнете 10 сантиметра.

Лекарствена токсичност

Съставът се счита за силно токсичен и принадлежи към първия клас на опасност. Ето защо, когато извършвате обработка, си струва да спазвате правилата за безопасност.

Съвместимост с други продукти

Съставът е забранено да се комбинира с други средства. Най-неуспешните комбинации включват вещества, които имат противопоказания за алкална основа.

мъж в шапка

Как да съхранявате фунгицида

Препоръчва се фунгицидът да се съхранява на хладно място. Трябва да се съхранява на място, недостъпно за деца и животни.

Има ли аналози?

Съставът принадлежи към групата на фунгицидни препарати. Аналозите включват следното:

 • Vector;
 • Комплексна;
 • Bayleton;
 • Acrobat MC;
 • Бариера.

Наркотик Байлетон

За разлика от изброените аналози, Oxyhom има системен контактен ефект и произвежда бърз ефект.

Oxyhom е ефективен фунгициден препарат, който помага да се справите с много гъбични инфекции. За постигане на добри резултати е важно правилно да подготвите работното решение и да следвате техниката на неговото приложение.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква