Характеристики и описание на сорта домати Red Icicle

Характеристиката и описанието на сорта домати Red Icicle красноречиво потвърждава, в противен случай, въпреки че този сорт се появи съвсем наскоро, той вече е привързан към много летни жители и зеленчукопроизводители. Тези домати са обичани заради отличния си вкус, красивата форма и простотата в отглеждането.

Ползи

Характеристиката и описанието на сорта съдържа информация за най-важните предимства на червения сорт домати Icicle:

  • ранно узряване сорт;
  • добри показатели за добив;
  • плодовете са обект на дълго съхранение и транспортиране;
  • универсална употреба - доматите са подходящи както за салати, така и за приготвяне;
  • домати са чудесни за продажба, имат красива презентация;
  • сортът е силно устойчив на болести и вредители.

Главна информация

Icicle е хибриден средно ранен сорт, подходящ за отглеждане както на открито, така и в оранжерии. Височината на един домат може да достигне 200 см, храстът расте бързо. Първото съцветие се появява над 5 или 6 листа. Общо на храст могат да растат до 6 четки, във всяка от които се оформят 8 - 9 домата.

информация за сорта

Плодовете имат необичайна удължена форма с остър нос, теглото на всеки домат е 90 - 120 g. Пулпът е гъст, сладникав, с многобройни камери, ярко розов. Доматите имат високо качество на задържане, така че често се отглеждат за продажба.

Употребата на плодовете е универсална: те са вкусни в салати, пресни ястия, подходящи за консервиране, дори могат да бъдат изсушени и сушени.

Организация на грижите за доматите

Характеристиките и описанието на сорта твърдят, че сортът е устойчив на замръзване, така че доматът може да се отглежда в почти всеки регион. Семената за разсад се засаждат в края на март и началото на април в контейнер с питателна почва и се поставят на светло, топло място.

ледена червена разновидност

Брането и торенето се извършва след появата на 1 - 2 пълноценни листа, след бране на разсада се полива обилно.

Младите растения се пресаждат на постоянно място в края на май, като се поддържа достатъчно голямо разстояние между доматите, така че храстите да не се намесват взаимно в бъдеще.

Болест и контрол на вредителите

Сортът се счита за устойчив на насекоми вредители и различни болести, но е повреден от септория, листни въшки, късна болест:

икъл черен

  1. Септория или бяло петно ​​е вирусно заболяване, което засяга листата и стъблата на растението, като се започне от дъното. Заболяването значително намалява добивите и се появява в условия на висока влажност и високи температури. Най-често растенията се разболяват в края на лятото и началото на есента. Можете да излекувате храстите, като премахнете засегнатите листа и обработите дупката със специални химикали: Horus, Tsineb.
  2. Борбата срещу листните въшки се състои в няколко пръскане на храстите от вредители с препарати, които можете да приготвите сами или да закупите в магазините за цветя.
  3. Фитофтора е гъбично заболяване, което рядко се появява на Смуга. Заразените храсти се виждат веднага: листата стават кафяви, изсъхват и по плодовете се появяват характерни черни петна. Те се борят срещу късната болест с различни фунгициди: Фундазол, Фитоспорин, Топаз.

ледено розово

Олга, 29-годишна, Воронеж: „Засадих червен домат Icicle миналото лято. Пожъна прилична реколта почти без усилия. Сега отглеждаме тези домати с цялото семейство: не само аз в страната, но и моите родители и свекърва в селото. "

След като веднъж се опитаха да отглеждат този необичаен и вкусен сорт домати Icicle, зеленчукопроизводителите и летните жители са много доволни от резултата.

За да отглеждате богата реколта, както се казва в характеристиките и описанието на сорта, това не изисква много усилия и скъпи инвестиции, достатъчно е просто да се съобразите с елементарни агротехнически изисквания.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква