Описание и характеристики на сорта домат Pink Pink

Tomato Pink Lady е деликатен, богат розов сорт. Холандските животновъди са се погрижили за високото покълване, устойчивостта на различни заболявания и способността да се противопоставят на вредители. Добивът на домати е висок, а хибридните храсти растат много по-добре в оранжерия. Ако растящият климат е топъл, тогава можете да помислите за отглеждането на сорта в открито поле.

Описание на сорта

Pink Lady е класифицирана като неопределен сорт. Храстите достигат височина до 2 метра. При наличието на благоприятни климатични условия растежът на домати може да стане доста силен. Това се отразява негативно на добива на реколтата, което значително се намалява. Бушът се нуждае от прищипване, при оформянето му е необходимо да се оставят 2 стъбла. Жартерът е задължителен, тъй като растението от този сорт е много високо.

Узряването на първите плодове започва през последното десетилетие на юни. Периодът на зреене на сорта е от 90 до 100 дни. Идеалните условия за домат Pink Lady растат в оранжерия в регион, чийто климат не е много горещ. На юг културата расте добре в условия на открито. Ако плодовете нямат време да узреят, тогава те могат да "достигнат". Този факт няма да повлияе по никакъв начин на вкуса и аромата на този сорт домати.

Описание на плодове

Плодовете на доматения сорт Pink Lady са формирани от гроздове, всеки от които съдържа 6 - 8 домата. Всеки отделен плод набира маса от 230 до 290 грама. Така целият куп може да достигне тегло от 1,5 кг.

Добивът е много висок. Броят на храстите, растящи на 1 квадратен метър земя, може да даде до 25 килограма домати, формата на които е плоско закръглена, а цветът - розов.

Описание и характеристики на сорта домат Pink Pink

Описанието характеризира сочната каша на домата Pink Lady f1 като „много сладък и вкусен“. Плътната кожа перфектно издържа на опити от различни външни стимули да повредят целостта на образеца. Благодарение на нея транспортирането на домати върви много добре. Плодовете могат да се съхраняват дълго време.

Доматите са с високо съдържание на бета-каротин. Нивото на киселинност е ниско, което прави тези домати отличен вариант за формиране на детска диета. В салати, зеленчукови ястия и сандвичи използването на сладки сочни плодове е много подходящо.

Предимства

Pink Lady f1 има редица значителни предимства пред представителите на други сортове:

 • гладка, красива, правилна форма на плода;
 • средното тегло на доматите е 250 грама;
 • приятен, нежен, деликатен вкус;
 • общо 6 камери със семена;
 • много бета-каротин и захари;
 • плътна кожа, която предотвратява напукване.

достойнство на сорта

Pink Lady домати са вид салата от домати, която е получила множество положителни отзиви. Те са идеални в мезета, супи, сокове и различни сосове. Подходящи са и за организиране на хранения за деца, например в детски градини и училища.

Следните предимства на сорта могат да се нарекат:

 • кратък вегетационен период;
 • устойчивост на болести: сиво петно, апикално гниене, рак на стъблото;
 • добра съвместимост с други зеленчуци в различни ястия.

Pink Lady практически няма недостатъци. Трябва само да споменем факт, който ще отнеме известно време в процеса на отглеждане.

Говорим за постоянното обвързване и изискванията на сорта за прищипване. Не трябва да има допълнителни слоеве върху храстите.

Как да отгледаме розова дама

Отглеждането на домати от описания сорт се извършва чрез засяване на семенен материал за разсад.

Подготовка на семена за засаждане

Семената от този сорт имат една ясна разлика: не е необходимо да се дезинфекцират преди засаждането. За да започнете да растат, достатъчно е да ги накиснете в стимулатор на растежа. Това трябва да се направи в региони с топъл климат в края на февруари - началото на март. Ако говорим за по-студените райони на страната, препоръчително е да засадите семена за разсад през последното десетилетие на март. Това се отнася за Сибир, Урал и всички други региони, където летата са кратки и не са горещи.

Можете сами да направите почвата за засаждане, или можете да закупите готова версия. Най-добрият избор е земляна смес, чиято киселинност е доста ниска. Можете да донесете земя от лятната си вила, като я заемете от зеле, краставици, моркови.

Задължително е обеззаразяването на внесената земя. Най-доброто и традиционно средство е разтвор на калиев перманганат. Можете да смесите крайградската почва с торф, пепел и хумус.

Функции за отглеждане

За разсад, семената на Pink Lady трябва да бъдат засадени в края на февруари. Почвата, която е неутрална по киселинност, работи най-добре. Добре е да смесите обикновената земя с хумус, за да постигнете този показател, можете да добавите малко пепел.

Получената почва трябва да се разложи в контейнери, в които семената на доматите ще започнат дългия си път. Те трябва да се задълбочат с около 1,5 сантиметра. Преди процедурата на засаждане семената се накисват в стимулатор на растежа в продължение на 12 - 14 часа. Не е необходимо обеззаразяването на материала, тъй като семената се подлагат на всички необходими процедури, преди да бъдат продадени.

сорт домати

За да създадете най-подходящите условия за отглеждане в контейнера, той трябва да бъде увит в пластмаса и маркиран на топло място. Появилите се кълнове се нуждаят от постоянно осветяване. Овлажнявайте почвата внимателно, умерено, защото доматите не са любители на твърде влажната почва.

След като растението е оформило 2 истински листа, трябва да се направи мотика. След пресаждането е необходимо да се приложи сложен тор. Нахранете отново растенията, преди да ги засадите на постоянно място.

Времето, през което трябва да се отглеждат разсад, зависи от това време на годината:

 • пролет - 42 дни;
 • лято - 35 дни;
 • зимата - 63 дни.

Пресаждането на първите разсад в земята става възможно след 15 май, когато нощните температури се придържат предимно към положителни оценки. За да е възможно най-добрата степен на оцеляване, дупките трябва да се проливат с калиев перманганат. По време на трансплантацията стволовете трябва да бъдат обвързани с армировка или пергола.

отглеждане на домати

Градинарите трябва да обърнат внимание на този факт: по-рационален начин отглеждане на домати на асма. Не забравяйте да премахнете пасинките и да наблюдавате образуването на храста. Тя трябва да има 1 или 2 стъбла.

Поливането на Pink Lady трябва да се утаи с топла вода, чиято температура е близка до стайната температура. Прилагането на течни минерални торове трябва да се извършва 3-4 пъти през сезона.

Правила за грижа

Домати розова дама е култура, която е много топла. Растежът на семената може да започне още от 10 - 15 ° С, а оптималната температура за поддържане на храстите варира от 23 до 25 ° С. Ако по време на периода на растеж сортът попадне в хладни условия и температурата падне до 15 ° C, можете да загубите пъпки и в резултат на това значителна част от реколтата. Високите температурни характеристики, като замръзване, могат да бъдат пагубни.

Правилата за грижа за сорта Pink Lady са доста прости:

 • дезинфекция на земята преди засаждане;
 • необходимостта от обвързване;
 • изисквания за киселинност на почвата;
 • монтаж на опори;
 • поливане с вода при стайна температура.

За да създадете идеален микроклимат, можете да засадите билки паралелно с доматените храсти: целина, магданоз, мента. Тези билки ще бъдат отлично средство за отблъскване на вредители.

Отзиви
 1. Вячеслав
  11.11.2017 13:43

  За мен, не за професионалист, няма главно - какво да избера и къде да купя семена? Има много информация, но тя е за тези, които самите те разбират достатъчно. Тези описания ми дават малко. По-интересна е оценката по групи, срокове за узряване, потребителски качества, зони на отглеждане и др. и сравнение в групи.

  Отговарям
 2. Лера
  7.07.2018 14:29

  Здравейте. Мога ли да поръчам розови дамски семена от вас?

  Отговарям
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква