Описание и характеристики на сорта домат Розов разтвор

Средно ранен доматен розов разтвор идва от Холандия. Подобно на всички холандски хибриди, той е реколта, устойчив на повечето заболявания и има отличен вкус.

Подробно описание на растението

Доматено розово решение F1 е холандски развъден хибрид, неопределен по вида на растежа, следователно, като всички растения от тази група, има височина на храст над 1,5 м. По отношение на узряването на плодовете, хибридът е включен в групата на средно ранните домати, плодовете започват да пеят 70 дни след появата на първите издънки.

доматен семена розов разтвор

Даденото от производителя описание на сорта гарантира декларирания добив и други характеристики само при отглеждане на домати в оранжерия. Растенията от този сорт, отглеждани на открито, може да не съответстват на това описание. Според препоръката на производителя, храстите трябва да бъдат вързани към солидна опора, приковани, оформени втулки в 1 стъбло.

Хибридът е устойчив на редица доматени болести (фузариум, TMV), добре се адаптира към стресови условия. Растението образува сърцевидни плодове с леко оребряване в областта на стеблото, еднакво по форма и размер.

Големите плодове тежат 250 г, средното тегло на плодовете за целия вегетационен период е 200 г. Плодовото грозде може да се състои от 3 или 5 плода. Цветът на кожата и пулпата е розов. Пулпът е сочен, месест, ароматен и съответства на предназначението му за салата. Вкусът на плодовете е подправен, хармоничен, идеален за леки витаминни салати.

домати храсти розов разтвор

Мнение на градинарите

В интернет е доста трудно да се намерят разширени отзиви за домата Pink Solution. В по-голямата си част летните жители са ограничени до характеристиките на вкуса на плодовете на този хибрид. Трудно е да наречем мненията им еднозначно. За някои вкусът е отличен, за други кисел. Очевидно, за да разберете истината, трябва сами да засадите Pink Solution и да оцените всичките му предимства и недостатъци.

Алина, Волгоград

Обичам да експериментирам със сортове, всяка година опитвам до десет нови хибриди и сортове. Не забравям селекцията на Холандия, днес засадих няколко храсталака на хибрида Pink Solution. Обикновено холандците се отглеждали за къдрене, а те се яли в салати. Пеехме рано, заедно, вкусът е доста подходящ за летни салати. Препоръчвам хибрида на любителите на розовите домати.

Татяна, Кемерово

Опитах Pink Solution, засадих няколко храсталака. Не получих никакво удоволствие от вкуса. Въпреки че хибридът е плодотворен, няма да го засаждам отново. Обичам по-сладки розови домати, тези ми се струваха кисели.

поява на доматено розов разтвор

Препоръки за засяване на семена за разсад

Стандартното време за засяване на семена за разсад е началото на средата на март, може да се измести на едната или другата страна.Точното време зависи от времето, когато растенията се трансплантират в оранжерията. Преди да посеете доматените семена в земята, накиснете в стимулиращ разтвор.

Пригответе почвата от същите части на хумус и градинска почва, ако почвата в градината е глинеста (тежка), добавете малко количество пясък. Семената се засяват в кутии, покрити със слой пръст с дебелина до 2 см, кутиите са покрити с филм, който се отстранява едва след като кълновете се кълват.

Извършете бране на разсад (фаза от 2 листа) в отделни контейнери с обем 350-500 мл. Преди да разсадите в оранжерията, подхранете разсада с всеки сложен тор за домати. Редовно следете влагата на почвата, ако е необходимо, поливайте с утаена вода.

доматено розов разтвор в открито поле

Съвети за отглеждане на хибрид с розов плод

Добре оплодена и влажна почва е подходяща за доброто развитие на холандския розоводен плод хибрид. Ето няколко правила, следвайки които, можете да отгледате добра реколта от красиви розови плодове:

  • не сгъстявайте засаждането, разстоянието между храстите е 50 см или повече;
  • за да придобиете добър вкус на розови плодове, равномерно извършвайте обилно поливане и подхранване;
  • подхранването е особено важно след засаждането на домати на постоянно място, в началото на цъфтежа, в началния етап на формирането на яйчниците;
  • не наводнявайте засаждането на домати, ако почвата е оставена да изсъхне, сушата е била дълга: възстановете почвената влага постепенно, това ще помогне да се избегне напукване на плодовете;
  • хибридът се нуждае от светлина, за да се развие, да го засади в незасенчени места;
  • храстите трябва редовно да се връзват;
  • поддържайте храстите в добра форма - премахнете доведените пасинки;
  • разхлабването на разстоянията между редовете е задължителна процедура след всяко поливане;
  • не се отказвайте от превантивни мерки, които предпазват от късен блясък и апикално гниене, розовите домати са по-малко устойчиви на гъбична инфекция, отколкото сортовете (хибридите) с червени плодове;
  • за по-добро узряване на плодовете, броят на четките може да се нормализира, оставяйки не повече от 8 броя.

поява на домати Розов разтвор

Превенция и лечение на заболявания

Необходими са превантивни мерки в оранжерията, въпреки устойчивостта на холандските хибриди към редица заболявания. Поддържайки нормално ниво на влажност в оранжерията, можете да избегнете повечето заболявания от гъбичен произход.

За това оранжерията трябва да бъде оборудвана с удобни отвори за въздух. Лесно е да се избегне конденз по стените на оранжериите през нощта и сутринта. Струва си да се откаже от вечерно поливане, поливане само рано сутрин. Мулчирането върху леглата от сено и слама намалява влажността на въздуха, но задържа влагата в почвата и служи като добра защита срещу късен блясък. Третирайте растенията с фунгицид (Fitosporin), ако не е било възможно да се избегне инфекция с гъбата.

Високодобивен хибрид, с розови плодове, при правилна грижа, той ще се покаже перфектно, ще се превърне в редовен в колекцията ви от домати. Не изоставайте от летните жители, които успешно отглеждат холандски хибриди в своите оранжерии.

доматено розов разтвор в ръка

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква