Благоприятни и неблагоприятни дни през април за засаждане според лунния календар 2020

Много зеленчукопроизводители и градинари използват лунния календар на градинаря за април 2020 г. Той помага на хората да определят оптималното време за засаждане на много зеленчуци и плодове, както и да изберат ден за поливане и хранене на вече засадени растения.

Влияние на фазата на луната върху засаждането

Някои хора твърдят, че фазите на луната не влияят по никакъв начин на засаждането, но това не е така. През април тази година те засягат не само въздушната част на разсада, но и кореновата им система. Засаждането на семена в определен лунен ден може да подобри плододаването на разсад, както и да ускори развитието им в пъти.

През двадесетте години на април засаждането, разхлабването на почвата и плевенето трябва да бъдат изоставени, тъй като това се отразява негативно на здравето на разсада. През този период растенията са податливи на инфекция със заболявания, които водят до развитие на гниене на коренища. Ето защо, за да съберете много узрели плодове, трябва предварително да се запознаете предварително с календара на лунната сеитба, в който са посочени всички благоприятни и неблагоприятни дати.

Фаза на луната през април 2020 г.

Не е тайна, че фазите на Луната могат да повлияят негативно или положително върху развитието и растежа на повечето растения. За да се възползвате правилно от техните ефекти, трябва да се запознаете с лунните фази за април тази година. Има четири фази:

 • Новолуние. Най-неподходящото време за засаждане на зеленчуци. Всички разсад, засадени по време на новолунието, не се вкореняват добре на мястото и растат бавно. Продължителността на новолунието е само три дни и тя започва на 5-ти.
 • Восък полумесец. Необходимо е да се извършват градински работи по време на нарастващата луна. По това време всички цветя, билки, зеленчуци и плодове абсорбират лунната енергия, което допринася за по-нататъшното им развитие. Тази фаза започва на 8 април и продължава до 18-ти.
 • Пълнолуние. Периодът на пълна луна също се счита за неблагоприятно време за засаждане на семена или за пресаждане на покълнали разсад. На пълнолуние можете да правите само подхранване, плевене и пръскане на растенията. Пълнолунието започва на 19 април и продължава един ден.
 • Намаляваща луна. В такива дни се препоръчва отглеждането на кореноплодни култури и луковични разсад, тъй като поради намаляващата луна цялата енергия ще бъде насочена надолу. Фазата започва на 20-ти и завършва десет дни по-късно.

лунен календар

Зодиакална находка на Луната през април 2020 г.

За да определите благоприятни и неблагоприятни дни за засаждане на зеленчукови култури, ще трябва да се справите с зодиакалното положение на Луната.

Благоприятни дни за кацане

Има няколко зодиакални знака, които допринасят за развитието и производителността на засадените растения. Плодородните зодиакални знаци, в които може да се намира луната, включват следното:

 • Прасеца. Плодородна женствена зодия, която се активира на 7-ми и 8-ми.
 • Рак. Счита се за най-плодотворния знак, валиден от 11 до 12 април.
 • Скорпион. Луната в Скорпион насърчава растежа на много зеленчуци. Находката на зодиака започва на 20-и и завършва на следващия ден.
 • Козирог. Земен женски знак, в който фазата на луната навлиза от 24-та до 26-та.

лунен календар

Неблагоприятни дни

Безплодните знаци включват:

 • Овен. Когато Луната е в Овен, не можете да засаждате дървета, зеленчуци и плодове. Затова е противопоказано да се засажда на 4 и 6 април.
 • Twins. Въздушен мъжки знак, който се провежда на 9-ти и 10-ти.
 • Зодия Дева. Присъствието на зодиака в Дева започва на 16-ти и завършва за един ден.

Какво да засаждате през април според лунния календар?

Мнозина се интересуват какво да засадят през април според календара за лунна сеитба. Има няколко култури, които опитните градинари съветват да засадите в средата на пролетта. Те включват:

 1. Бобови растения. През април градинарите спокойно могат да засаждат боб с грах. Собствениците на оранжерии и оранжерийните структури могат да засаждат боб. По-добре е да го засадите на открито малко по-късно, в средата на май.
 2. Брюкселско зеле. Това растение има дълъг вегетационен период и затова се засажда не по-късно от 8-10 дни.
 3. Бяло зеле. За ранно пролетно засаждане се използват ранни сортове бяло зеле.
 4. Картофи. Много градинари през първата половина на април засаждат картофи в градината. Преди това целият посадъчен материал се нагрява и третира със стимуланти.

лунен календар

Сезонна априлска работа в градината и в градината

Най-често работата в градината и градината започва през април, тъй като именно през този месец зимните студове свършват и можете да започнете да засаждате растения.

Първо, градината и градината се почистват от растителни остатъци или плевели, които биха могли да останат на обекта от последния сезон.

Те трябва да бъдат изгорени, тъй като могат да съдържат причинители на гъбични заболявания. След това почвата трябва да бъде наторена и наситена с хранителни вещества. За подхранване се използват органични вещества и минерални торове, които съдържат азот, фосфор, калций, магнезий и калий.

За дървета и храсти

Някои хора се занимават с засаждане на храсти и дървета през април. Препоръчва се да се запознаете с това как правилно да засадите такива растения.

лунен календар

приземяване

Храстите и дърветата се засаждат при благоприятни дати за засаждане през април. В същото време те използват силни разсад, които имат оформена коренова система. Първо, на площадката се прави малка канавка, в която разсадът се поставя в изправено положение. След това се поръсват с почва и се уплътняват. За да накарат растенията да започнат по-бързо, веднага се поливат с нагрята вода.

резитбата

Те се занимават с подрязване на дървета и храсти през втората половина на април, когато въздухът затопля до 8-10 градуса по Целзий. Експертите съветват подрязването на мъртви или счупени клонки, които никога няма да дадат плод. Също така трябва да се отървете от клоните, които са засегнати от болести. За подрязване използвайте обикновен резач или градински трион.

лунен календар

присадка

Ваксинирането трябва да се извърши през лятото, през първата половина на юни. За това запасът с шейона се навлажнява в стимулатор. След свързване към запаса, присадката се увива с прилепващ филм или електрическа лента. Той се отстранява от растението след месец и половина.

Болест и контрол на вредителите

Не е тайна, че много засадени култури могат да се разболеят от опасни неразположения. Препоръчва се да се запознаете с характеристиките на борбата с вредителите и болестите на различни етапи на отглеждане.

грижи за разсад

Грижа за разсад

За да се предотврати заразяването на младите разсад с вирусни или гъбични патологии, е необходимо периодично да ги пръскате с биологични препарати.

Също така, разсадът трябва да бъде добре осветен и редовно да се полива с нагрята вода.

Отглеждане на разсад

В процеса на отглеждане на разсад, трябва да сте сигурни, че тя винаги получава нужното количество торене. 2-3 пъти седмично саксиите се хранят с органични и минерални съединения. Ако това не бъде направено, разсадът ще отслабне и ще боли по-често.

лунен календар

Засаждане на зеленчуци в земята

Преди да пресадите разсад на постоянно място за отглеждане, всички лехи се напръскват с фунгицидни агенти и се поливат с преварена вода, която унищожава патогените на гъбичните заболявания.

Почва и торове

За да се предотврати загиването на засадените растения поради атаки на насекоми или болести, е необходимо периодично да се наторява мястото. Имунитетът на разсада може да се подобри, като се хранят с магнезий, азот, калций и фосфор.

засаждане на дърво

Флористичен календар за април

Повечето производители започват градинарството през април.

Сеитба и засаждане на цветя през април

В първите дни на месеца можете да започнете да засаждате цветя. Преди това се подготвя цветна градина и се почиства от мръсотия и плевели. След това почвата се изкопава в цветното легло и се добавят торове, които нормализират нивото му на киселинност.

Размножаване на цветя през април

През втория месец на пролетта можете да възпроизведете следните цветя:

 • края на месеца се счита за благоприятен период за възпроизвеждането на филокс издънки;
 • първата половина на април е подходяща за разделяне и засаждане на лупинови храсти;
 • на двадесето се събират резници от петунии и се засаждат.

лунен календар

Признаци на градинар и градинар за април 2020 г.

Има няколко признака, които са популярни сред градинарите:

 • топли дъждове в края на месеца показват добра реколта;
 • студен вятър до Евтихия - до лошо плододаване на пролетните култури;
 • облачен април - за дъждовно лято.

заключение

Хората, които планират да засаждат растения през април, трябва да се запознаят с лунния календар за този месец. С него можете да откриете най-добрите дни за работа в градината и градината.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква