Благоприятни дни за засаждане на краставици според лунния календар през май 2020 г.

Летните жители обикновено определят най-добрите дни за засаждане на краставици в градината от благоприятното местоположение на Луната. Това се прави отдавна. Тези, които знаят колко е важно да се засаждат, хранят, плевеят, поливат според лунния календар, правят го стриктно всяка година. Някои начинаещи градинари не спазват правилата за сеитба на краставици. И те често сеят неправилно.

За нас е важно да разберем какви ще са благоприятните дни за засаждане на краставици през 2020 г. За да направите това, струва си да проучите как луната влияе върху растежа на разсад, защо нищо не може да се направи в градината по време на пълнолуние, затъмнение и новолуние. Тези, които следват прости правила за засаждане, обикновено имат обилна реколта и вкусни плодове.

Относно лунния календар

От дните на древността градинарите са свикнали да работят на земята според лунния календар. Смята се, че именно местоположението и дейността му влияят на реколтата. Всяка година се съставя нов календар за засаждане и грижа за културите.

Една фаза на Луната замества друга, това значително влияе на яйчника, хранителното разпределение, цъфтежа и растежа на зеленчуците. Луната често влияе на благосъстоянието на хората, както и на много растения. Ако засаждането е извършено неправилно, тогава най-вероятно няма да е възможно да се постигне добра реколта, нещо ще се обърка.

В северните райони разсадът обикновено се засажда в градината през май. За да разберете кой номер трябва да засадите краставици, така че да дават добри вкусни плодове, трябва да изучите лунните цикли.

Когато луната се издига, се препоръчва да се грижите за долната част на стъблото, за корените. Ако луната намалява, тогава напротив, храненето се извършва на върха. Може да се извърши пръскане, поливане, горна превръзка. Не може да се направи трансплантация на намаляваща луна. Можете да разберете дните за специфични грижи, ако купувате лунен календар. В него е описано подробно кога е по-добре да се засаждат краставици, по кое време да се хранят и поливат.

млади зелени

Влиянието на Луната върху засаждането на краставици

Засаждането на краставици според лунния календар е доста просто. Календарът се закупува в началото на всяка година. Луната осезаемо влияе на много процеси в развитието на тези капризни зеленчуци. Още в древни времена се отбелязва влиянието на Луната върху растежа на растенията. Най-важното е да следвате точно дадения календар. И в никакъв случай не сейте в дните на пълната луна или в близост до нея.

краставици и поливане

Фазите на Луната оказват силно влияние върху засаждането на краставици в земята. Първата и втората фаза се наричат ​​пълнолуние и новолуние. Тук е пикът на активен растеж на краставици, развитието на кореновата система, стъблото. След това идва третата фаза, при която коренът расте активно. И в четвъртата - развитието на външната част. Най-добре е да засадите разсад, когато една фаза на луната плавно се превръща във втората.

Ако закъснявате със засаждането на краставици, тогава не бива да очаквате обилна реколта. Ако засаждането е твърде рано, тогава разсадът ще навреди, листата бързо ще избледнеят. Трябва да засадите навреме и според лунния календар.

четири фази

Кога да сеем краставици догодина

Благоприятните дни за засяване на краставици трябва да се изучават в съответствие с календара на лунните фази. Това е много ефективна техника. В крайна сметка, дори ако посеете най-висококачествените и най-скъпи семена от елитни сортове в грешна фаза на Луната, тогава не трябва да очаквате висококачествена реколта. Ако сеете прекалено рано, тогава разсадът вече ще е готов за засаждане в земята, а почвата все още не е подготвена за растеж на растенията, тъй като земята все още не е затоплена и влиянието на луната е много силно.

Необходимо е да сеете краставици в деня, който е най-добрият според календара за това действие. Тогава разсадът ще стане силен, висок и плодовете ще бъдат вкусни и здравословни. Това ще бъде числото, когато семената бяха накиснати и засадени в земята.

пинсети за семена

Това число трябва да се изчислява внимателно, в противен случай ще бъде невъзможно да се коригира. Добрите месеци за краставиците, или по-скоро тяхната сеитба, са март и април. Те се засаждат у дома в специални контейнери. През март според календара това ще са дни за засяване на семена от краставици от 19 до 24, както и 27 и 28. А през април можете да сеете от 5 до 9, както и от 20 до 24.

Обърнете внимание на датите на засяване на семена. Защото качеството на реколтата зависи от това.

човек в полето

Кога да засадите краставици в открита земя и оранжерия

Дните на засаждане също зависят не само от лунните фази, но и от метеорологичните условия в региона, както и от сорта на семената, от техните характеристики. Ако земята е слабо затоплена, през нощта все още е мразовито или вали сняг, тогава можете да отложите засаждането до по-благоприятно време. Земята трябва да се затопли до 13 градуса на дълбочина 10 см, а въздухът - до 16 градуса. В противен случай разсадът ще замръзне и ще умре.

Важно е също така да се вземе предвид времето на засаждане, тоест дните, когато е най-добре да се засаждате вечер, и обратно, някои дни имат само сутрешни часове, благоприятни за засаждане. Следователно датата 05.2020 трябва да бъде избрана точно и да отчита времето на деня. Засаждането на краставици в открита земя трябва да се извърши малко по-късно от засаждането в оранжерии. Необходимо е да изчакате, докато земята се затопли до желаната температура.

добре поддържана градина

Най-успешните числа за засаждане на краставици според данните, проучени през май 2020 г., са 18, 24-28. И през юни - от 14 до 15 и от 21 до 22. Тези дни можете да засадите разсад в оранжерии или в открита земя със семена. Ранните зреещи сортове, които обичат топлината, могат да бъдат засадени през юни. Тогава те ще се вкоренят добре и ще дадат обилна реколта в края на лятото.

Първото поливане и подхранване се препоръчва преди засаждането и около 10 дни след това.

За да подобрите качеството на реколтата, е много важно да засадите само в плодородна, предварително подготвена почва, да я поливате добре, да я разхлабите и да я напръскате от вредни насекоми. Грижата засяга и разсада.

оранжерия засадена

Неблагоприятни дни за засаждане и напускане

Докато отглеждате краставици, си струва да помните и за неблагоприятните лунни дни, тоест за онези дни, когато не трябва да сеете и да засаждате растения. В противен случай няма да дадат здрави плодове, ще се разболеят и ще умрат. Ако не можете да засадите краставици в точната дата, тогава трябва да ги засадите на всяка друга, просто избягвайте дати, които ще повлияят неблагоприятно на добива.

неблагоприятни дни

Неблагоприятни дни:

Март - от 8 до 13, от 14 до 17.

Април - от 4 до 6, от 14 до 16.

Май - 2-3, 7-8, 15.

Тези дни трябва строго да се страхуват, тъй като луната силно влияе върху растежа и развитието на културите.

лопата и вила

След като разгледате благоприятните дни през май 2020 г. за засаждане на краставици, можете да създадете календар за сеитба. Ако се придържате към тази техника, тогава можете да получите обилна реколта. Много е удобно да използвате лунния календар, за да се грижите за посевите. Това е добра възможност за увеличаване на добива на сайта.

Отзиви
  1. Инна
    5.05.2018 06:50

    Спазвам лунния календар при засаждане на растения, но също така допълнително ги храня, без да се проваля, с биоактиватор BioGrow, забелязали, че след това стават много по-силни и по-трайни.

    Отговарям
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква