Най-добрите сортове домати семена за открита земя в района на Ростов

Изглежда, че е по-лесно да вземете домати за региона на Ростов. Ранна пролет, горещо лято, топла есен - рай за градинарите. Летните жители от Ростов не се нуждаят от оранжерии дори за отглеждане на ранни домати. Но крайният резултат на сезона до голяма степен зависи от правилния избор на сортовете. Само чрез сеитба на семена от сортове с различни периоди на зреене можете да реколтирате от началото на лятото до есента.

През 2010 г. в района на Ростов започна работа със семена за разплод от агрофирма Пойск, доматите са една от основните области на развъдната работа. Градинарите от региона на Ростов могат да закупят най-добрите сортове домати от фирмата Poisk, отлична реколта е гарантирана.

Домати от фирмата "Poisk" за района на Ростов

Семена от домати за региона на Ростов, най-добрите сортове за открита земя от компанията Poisk ще бъдат добър избор за новия сезон. Компанията предлага широка гама домати с различни периоди на зреене, устойчиви на суша, устойчиви на болести.

Волгоградско ранно узряване 323

За ранна реколта, подходяща Волгоградско ранно узряване домат. Още през май (10-20 май) можете да трансплантирате разсад в земята, за това семената за разсад се засяват през последното десетилетие на март. От покълването до прибирането на реколтата минават 95-110 дни. Растението е маломерно, храсти високи до 45 см. Любезното връщане на реколтата ще зарадва. Плодовете са красиви, червени с леко оребрена повърхност. Формата на плода е плоско-кръгла, кожата е гладка и блестяща. Средното тегло на един домат е около 100 г. Засадете храстите според схемата 70 на 40 cm.

семена от домати Волгоградско ранно узряване 323

Биково сърце

За реколта от средата на юли до август сортът е подходящ доматено говедо сърце... Това е средно късен домат, узрява в рамките на 118-128 дни. Домати с големи плодове за салата. Плодовете са средни и едри, тегло варира от 110 до 225 г. Храстите са със средна височина (0,8-1,2 м), имат нужда от опора (жартиера). Плодовете са розови с техническа зрялост. Плодовата форма е класическа във формата на сърце.

поява на домати бик сърце

совалка

Совалката е разнообразие за натоварени летни жители. Не е необходимо да се връзва на опора, храстите не са високи, 40-45 см. Не трябва да се премахват пасинките. Съзряването става рано (85 дни). Доматът е студоустойчив, разсадът може да бъде засаден в земята на ранна дата, което ви позволява да получите ранна реколта от многоцелеви домати през юни. Дребни плодове (50-60 г) с продълговата форма с чучур, добри в осоляване, в консервирани зеленчуци и когато се използват пресни. Цветът на плода е червен, кашата е вкусна и сочна. Плюс доматена совалка - не страда от фитофтора.

доматени храсти Трансфер

Ново от компанията Търсене

Безспорно най-новият хибрид Graceful F1 заслужава интереса на ростовските градинари. Хибрид със средно зреене (95-100 дни), среден размер (1.2 m). Плодовете са плоско-кръгли, плътни, яркочервени, с тегло до 240 г. Вратовръзки добре, плодотворни, устойчиви на TMV, кладоспория. Хибридът ще ви зарадва с отличен вкус.

семена от домати Грациозни F1

Друг нов хибрид Mongoose F1 си заслужава да се опита. Хибридът се представи добре при екстремни климатични условия. Вратовръзките са отлични при всяко време. Мангустата F1 е полуинтензивна, това улеснява грижата, но са необходими жартиера и оформяне на фиксиране. Храстите са доста високи - 1,4 м, плодовете са средни (150 г), подходящи за консервиране и консумация в прясно състояние. Предимства на домата F1 Mongoose:

 • лъже;
 • транспортируемото;
 • не са предразположени към напукване.

Поради своите предимства и отличен вкус, Mongoose F1 ще бъде добър избор както за любителите зеленчукопроизводители, така и за фермерите.

домати храсти Mongoose F1

Какво съветват градинарите от региона на Ростов

Опитните летни жители съветват да избират нискоразмерни детерминантни сортове домати, които добре понасят топлината за открита земя. Списъкът на сортовете домати за открита тест, тестван в района на Ростов:

 • Евгений;
 • гурме;
 • Победител;
 • Titanium.

Евгения

Сортът може да се отглежда в страната за нуждите на семейството и във фермата за продажба на пазара. Храстите са ниски (30 см), стандартни, определящи тип. Листата са малки, тъмнозелени. Плодовете са червени, кръгли, с тегло от 60 до 80 гр. Ранно узряване. Производителност 7 кг / м². Ценни качества:

 • повишена устойчивост на засушаване;
 • определя плодовете добре при изключително горещо време;
 • плодовете не се напукват;
 • универсална употреба;
 • Вкусно е;
 • ранно съзряване;
 • оценката за запазване на качеството и транспортируемостта е висока.

поява на домати Eugene

гастроном

Сухоустойчив, плодотворен сорт. За чревоугодниците се характеризира с: имунитет към горната гниене на плодовете, добив 7 кг / м². Определете храсти, високи от 50 до 60 см, полуразпръснати, среднолистни. Разсадът се засажда в 6-8 храсти на квадратен метър. Малини плодове, кръгли, със среден размер (100-120 g). Основните характеристики на сорта:

 • ранно узряване;
 • сухоустойчиви;
 • универсална цел.

доматени семена гурме

победител

Нов средно ранен, високодобивен сорт от волгоградските животновъди. Храстите са ниски (60-75 см), листни над средното ниво. Плодовете са червени, със сладникав вкус, с тегло от 70 до 140 гр. Пулпата е твърда. Формата на домата е удължена с леко оребряване. Сортът се отглежда в промишлен мащаб, добивът е 630 ц / дка. При условия на даване, добивът на сорта е 10 кг / м². Търговският добив на узрели плодове е от 84 до 96%. Зрелите плодове понасят добре транспортирането.

Доматите Winner са идеалната суровина за консервиране на цели плодове.

домати семена победител

титан

Определящ, средно късен сорт доматен титан с храсти от стандартния тип, от 2000 г. е популярен сред летни жители и фермери. Почиства се възможно най-лесно: няма нужда да връзвате и премахвате пасинки. Максималната височина на храстите е 60 см. Плодовете са кръгли, червени, месести, с тегло 80-150 гр. Пулпът е ниско семе, кожата е гъста. Вкусът на доматите е отличен, добивът е висок - 4 кг на храст. Доматите се използват за прибиране на реколтата и се консумират пресни. Предимствата на сорта включват:

 • устойчивост на късен блясък;
 • Страхотен вкус;
 • висока преносимост;
 • висока производителност.

доматен розов титан

Отзиви

Светлана, област Ростов.

За нашето горещо (+50 ° C) лято, препоръчвам руския сорт Beauty. Това е среден отстъп, изисква жартиера и щифтове. Домати с двойна употреба: салата, кисели краставички. Отглеждан в открито поле, много доволен от реколтата. Доматите са червени, във формата на сърце, плътта е сладка, много вкусна. Доматите всички бяха едри от 200 г, ядоха се пресни, не ги пуснаха в препаратите.

Мария, район Неклиновски в района на Ростов.

Отглеждам домат за продажба на открито. Използвам капково напояване. Тази година засадих:

 1. Розов новобранец.
 2. Подарък на Трансволжския розов.
 3. Solerosso.
 4. Polbig.
 5. Logane.
 6. Sadin.

разнообразие от домати на масата

Розов новобранец убедително прибран, домат на твърда 4, в горната част на храста плодът е по-малък. Плюс това - не бях болен от нищо.

Подаръкът на Волжския регион Розово показа среден добив, податлив на болести, но вкусът на домата е вкусен. Ще засадя малко за себе си догодина.

Solerosso е отличен, продуктивен хибрид, 3 кг бяха свалени от храсталака. Последните домати се берат през октомври. Устойчив на горното гниене, податлив на TMV. За да получите добра реколта, е необходимо обилно поливане. Забележи забележим свиващ се домат с намаляване на поливането.

Polbig - доматите се изкупуват на пазара. Сортът е плодотворен (4,5 кг / храст), непретенциозен, склонен към върхово гниене. Вкусът на домата е отличен, добивът е извън похвалите.

доматени храсти Титан

Lodge е бърз, транспортируем сорт. Месото на плода е твърде твърдо. Видът е продаваем, цветът е красив, пурпурен. Сортът е подходящ за търговия на едро, по-лошо на дребно. Те събраха 3,5 кг от храста.

Садин - сортът е устойчив на болести, плодотворен, доматите не са вкусни, не излязоха на пазара. Доматите са плоско-заоблени, алени с гъста каша.

заключение

Сред изобилието от сортове е лесно да се намери само за вашата лятна вила. Можете да изберете холандски сорт, можете да подкрепите домашен производител и да купите доматени семена от семената в Ростовски.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква