Чертежи за създаване на къща за гъски и патици със собствените си ръце, план на писалка

Ако искате да започнете да отглеждате и отглеждате домашни птици, трябва да се погрижите за изграждането и оборудването на къща за гъски и патици. Те ще живеят в домашната птицевъдна къща през цялата година, така че тя трябва да бъде с добро качество. Помислете как и от какви материали можете да построите къща, какви инструменти са ви необходими за това и как да оборудвате стая за зимни птици, които пазят.

Структурни характеристики

Всяка домашна птица, от каквото и да е построена, трябва да бъде просторна, топла, суха и лека. На първия етап трябва да изчислите площта на помещенията въз основа на броя на бъдещия добитък. За 1 кв. м. не трябва да има повече от 3 птици от породи със средно телесно тегло. Невъзможно е да се заселят гъски или патици в затворено за тях пространство, пренаселеното съдържание води до заболявания.

Птицевъдният дом трябва да има прозорци с достатъчна площ, за да го осветява; за зимно осветление трябва да бъдат предвидени лампи, които ще трябва да се включват вечер и сутрин. В къщата трябва да се монтират костури, хранилки и поилки. Оборудвайте вентилационна система.

Експертно мнение
Заречный Максим Валериевич
Агроном с 12 години опит. Нашият най-добър експерт за вила.
До дома за домашни птици трябва да подредите писалка за разходка на птицата. Размерът му трябва да бъде поне 2 пъти по-голям от пателата или гъшия. Коралът трябва да бъде ограден с мрежа, поставен в него съд с вода за къпане.

Чертежи и планове

Чертежът ще зависи от размера на птицевъдството. Необходимо е да се определи местоположението на врати, прозорци, техните размери, височината на стените, покривите. След това трябва да изберете какъв материал ще бъдат стените, пода, тавана, покрива. За лятното държане на гъски и патици можете да построите къща от дърво, за целогодишно - от тухли или блокове. Когато купувате материали, трябва да ги вземете с марж от около 20%, така че да има достатъчно за строителството.

къща за гъски и патици

Какви инструменти и материали ще са необходими

За да изградите къща за гъски и патици, трябва да се запасите със строителни материали: тухли, блокове, дъски, плоскости. Купете пясък, чакъл и цимент за полагане на основата, покривен материал за покрива, армираща мрежа. От инструменти ще ви трябва лопата, тренировка, чук, шлайф, трион, пирони, винтове.

Как да направите навес за гъски и патици със собствените си ръце

Можете сами да си построите къща за гъски и патици. Малък навес няма да изисква твърде много време и усилия за изграждане. Нека да разгледаме как да изградим лека къща от дъски.

Маркиране на участъка

Място за птицевъдна къща трябва да бъде избрано близо до стопански постройки, върху парцел, върху който може да се поставя свободно не само къща, но и корал. Той трябва да бъде разположен така, че да може лесно да се приближи.

къща за гъски и патици

фундамент

Дълбочината на основата на основата зависи от натоварването на стените, от теглото на материала, от който ще бъдат направени. Не е необходима тухлена или бетонна основа за поддържане на дървени стени. Можете да поставите сградата на ниски стелажи или купчини. Стоманените тръби могат да се използват за стелажи, те трябва да се задълбочат с 35-40 см и да се напълнят с циментова замазка за укрепване.

Покрийте пространството под пода с експандирана глина, натрошен камък или друг фин материал.

Стени

Стените са изградени от дъски със средна дебелина. Отвън те могат да бъдат изолирани с покривен филц. Това не само ще направи сградата топла, но и ще предотврати образуването на чернови. Прозорците и вратите могат да се използват стари, например оставени след подмяна в жилищен район.

къща за гъски и патици

покрив

На патешка къща можете да направите покрив с фронтон или фронтон, ако планирате да съхранявате сено или други фуражи на тавана. Можете да покриете покрива с ондулин, шисти, дъски, покрити с покривен филц отгоре, керамични плочки. Основното е, че покривът не пропуска, не пропуска студа.

Оборудване за къщи за гъски през зимата

В региони, където зимите са студени, проблемът с отоплението ще трябва да бъде решен. В топла стая патиците и гъските се чувстват добре, женските бързат през зимата. Температурата в къщата през студения сезон не трябва да пада под 10 ° C. За отопление можете да използвате инфрачервени лампи (в малка стая), 8-10 квадратни метра. m трябва да инсталирате 1 лампа с мощност 250 вата. Най-лесният начин да отоплявате къща за голям добитък е с радиатори или печки с дърва.

В допълнение към топлината, птицата ще се нуждае от осветление. Те няма да се втурват в тъмна стая. Дневните часове и през зимата трябва да са равни на 10-12 ч. За 1 квадрат. м. площта на къщата трябва да има 5 вата осветление. Намирайки се в леки патенца или гуси, птиците остават активни и продуктивни.

къща за гъски и патици

Предпоставка за запазване на патици и гъски през зимата е наличието на гъста топла постеля на пода. Без него птицата може да замръзне краката си или да настине. Слоят постеля през зимните месеци трябва да бъде най-малко 15 см. Изработен е от суха, чиста слама, сено, дървени стърготини. През зимата те не го сменят, след замърсяване отгоре се излива тънък нов слой. Важно е да се избягва замърсяване и прекомерна влага на постелята, тя трябва да е суха.

Дори през зимата гъските и патиците трябва да се разхождат, разбира се, в дни, когато мразите са леки. Следователно върху зоната за разходка трябва да поръсите слама, дървени стърготини или торф. И също блокирайте мрежата с плътен материал, за да я предпазите от студения вятър. Не можете да разхождате птицата само при снеговалеж и силни студове.

Не е трудно да се построи къща за патици и гъски на частен парцел. Можете да адаптирате ненужно помещение за това и ако го няма, постройте къща от нулата. За строителството ще ви трябват стандартни материали и инструменти и прости познания в строителството. Правилно построената домашна птицеферма ще служи дълги години, без да е необходим основен ремонт. Възможно е отглеждане и отглеждане на птици от всякакъв вид, не само патици и гъски. Просто трябва правилно да изчислите броя на хората на квадратен метър площ.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква