Оригинални начини за засаждане и отглеждане на краставици в лехите

Градинарят, който ежегодно засажда зеленчуци на своя парцел, познава различни начини за засаждане на краставици. За оригинални легла могат да се използват различни материали под ръка.

Как да отглеждаме краставици, най-различни устройства

Стандартните методи за засаждане и отглеждане на зеленчуци се заменят с нови, модерни и по-удобни методи.

Когато избирате оригинални методи за отглеждане на краставици, трябва да вземете предвид някои от характеристиките, които се обсъждат в следващите описания.

  1. Необичайните начини за отглеждане на краставици в торби или торби за боклук са изградени на принципа на вертикално легло.

Трябва само да изберете плътни чанти. Засаждането ще отнеме малко място, краставиците са лесни за грижи, а плодовете започват да узряват преди време. Стъпка по стъпка можете да опишете хода на работата по следния начин.

  • За производството на напоителна система са полезни три пластмасови тръби, през които трябва да направите дупки.
  • Приготвената торба е изцяло запълнена с почва, а в средата е залепено дървено колче. Няколко гвоздея се забиват в горния ръб на пръчката, към който след това въжетата ще бъдат вързани.
  • Около дървеното колче се поставят пластмасови тръби.
  • Изисква се да направите няколко малки разреза от едната страна на торбата.
  • В една торба се засаждат не повече от три разсада от краставици.

отглеждане на краставици в пакети

Водата се излива през пластмасови тръби за напояване на леглата с краставици и степента на влага на почвата се определя с помощта на страничен разрез.

Веднага след като в краставиците се появят кичури, трябва да поставите стълбове около торбата. От тях се дърпа дебело въже към дървена пръчка, разположена в средата на земята в торба.

  1. Сред необичайните идеи не на последно място е засаждането на краставици в кофи. За да отглеждате краставици в кофа, трябва да знаете няколко правила.

Слабо разклонените и храстовидни сортове са подходящи за засаждане на краставици в кофи. Те имат малко коренови клони и затова не изискват много място. Основното е, че кофата е не по-малка от 5 литра. Всеки материал може да бъде. Задължително е да направите дренажни отвори на дъното на контейнера. Краставицата, отглеждана в кофи в оранжерия, се оказва сочна, хрупкава, без намек за горчивина.

отглеждане на краставици в кофа

Отглеждането на краставици в кофи има своите предимства. Кофата винаги може да бъде преместена на друго, по-успешно място или напълно премахната от градината, ако вали дъжд или замръзва. Краставиците рядко са изложени на болести и вредители, плодовете винаги са чисти и лесни за бране.

В подготвените дупки в кофи се засяват 2-3 зърна. Веднага след като листата започнат да се разгръщат при разсада и се появяват антени, над кофата са инсталирани дъги или друга опора.

  1. В открито поле можете да използвате друга идея за отглеждане на краставици. Можете да засадите краставици в ненужни гуми.

Отглеждането на краставици в гуми има своите предимства. Пирамидата на колелата създава всички необходими условия за отглеждане на лехи с краставици. Гумите задържат топлина добре, заемат малко място, могат да бъдат поставени на всяко удобно място и не е необходимо да се наторява цялата площ. Подобна опция за засаждане може да се използва за оранжерийни сортове краставици.

отглеждане на краставици в гуми

Първоначално трябва да решите къде да поставите структурата. Не забравяйте да поставите картон или хартия под гумите, така че тревата да не расте вътре. Първо се монтира първата гума и в нея се полага дренажният материал; сухите клони на дървото са добре подходящи. Поръсете с пръст отгоре.

Втората гума се поставя върху първата гума и се пълни със суха трева, както и с хранителни отпадъци, които ще послужат като добър тор. Поръсете отново с пръст. Третата гума се пълни с изгнил оборски тор, следващият слой ще бъде самата почва.

Правят дупки в кръг и сеят две семена. При отглеждане на краставици на колела се отбелязва добро покълване, растението е по-малко болно. Ако времето е хладно, тогава можете да покриете разсада от краставици с фолио.

  1. Компактната версия е тази с чекмеджета.

Не ви трябва много място за отглеждане на краставици в кутии. Те вземат обикновени дървени кутии, подравняват дъното с филм, в който са направени няколко дупки. Следващият слой е пясък (4,5 см). След това трябва да вземете решение за постоянно място в градината, за да не влачите тежка кутия.

След поставянето на кутията тя се покрива с обикновена пръст. Можете да смесите горния почвен слой с изгнил тор. Приготвените дупки се заливат с вода и се засяват от две семена. Не забравяйте да завържете въжетата вертикално, така че миглите с краставици да се простират нагоре.

отглеждане на краставици в кутия

  1. Можете да отглеждате краставици върху минерална вата.

Това е специален материал с форма на куб, който ви позволява да овлажнявате и оттичате коренова система на краставици... Коренът на разсад получава достатъчно кислород, влага и хранителни вещества.

Кубът трябва да бъде широк около 25 см и висок около 8 см. За всяко кубче се засаждат по два разсада. За разсад на краставици се използват по-малки кубчета.

минерална вата

Как да засадите краставици

Краставиците се отглеждат по два основни начина: хоризонтален и вертикален. С хоризонтално засаждане, краставичните мигли се разпространяват по земята, а с вертикално растение - нагоре по дължината на инсталираната опора.

Някои производители на зеленчуци предполагат, че е интересно да се засаждат краставици под формата на коледно дърво. Когато засаждате краставици с херинга, градинското легло се прави в кръгла форма (диаметърът е приблизително 1,5-2 метра). Те изкопаха кръгло легло, за изолация, сено е положено в окоп и поръсено с пръст.

Разсад краставици на парцел в страната се засаждат на разстояние 45 см. В близост до всеки разсад се задвижва дървено колче. След 2,5 седмици започват да обвързват. В центъра на кръгло легло се вкарва тръба, в края на която има куки. След това издърпайте канапа или дебелото въже от колчето в близост до разсад до куката. Оказва се коледно дърво или нещо като пирамида.

Ако краставиците са засадени с херинга, тогава всички части на растението получават безплатен достъп до слънчева светлина и въздух. Лехите с краставици изискват минимална поддръжка. Плевелите се появяват от време на време, вредители и болести, съдейки по прегледите, са много редки. Отглежданите плодове се събират лесно.

За отглеждането на зеленчуци градинарите използват друг необичаен начин за отглеждане на краставици. В парникови условия те изграждат фински колбаси - структура от две дълги дъски и летви между тях. Скобите се предават на разстояние 30 cm. Оказва се удължена кутия, която е покрита с филм с припокриване отстрани.

От опита на производителите на зеленчуци: „Не първата година отглеждам краставици, използвайки метода на финландския колбас. В долната част на направените легла заспивам чакъл, който ще служи като дренаж.Поставям филтриращ покривен материал отгоре и след това можете да започнете да пълните колбасите с почва. Изравнявам земята, разливам я с вода и я увивам във фолио, връзвам скобите и оставям конструкцията за един ден.

краставици в бъчви в градината

Ден по-късно отварям ставите на филма и засаждам приготвения разсад от краставици заедно с земна бучка. Веднага щом растението достигне 15 см, протягам вертикално въже, по което ще се пусне камшик от краставици. "

Този метод на засаждане на краставици в оранжерия свежда до минимум болестите на зеленчуците, няма плевели, топлина и влага задържат в почвата дълго време. Реколтата радва с количеството и качеството си.

Специална техника

Отглеждането на краставици по метода на Meatlider ви позволява да монтирате леглата дори на малко пространство. Реколтата е богата и висококачествена. Предполага се, че ще копае земята не на цялата площадка, а само на леглата. Резултатът е по-малко плевели и няма нужда от разхлабване на почвата.

Възможно е отглеждането на краставици според Meathlider не само в градински легла, но и в кутии. В кутиите се изсипва смес от дървени стърготини и пясък, ако почвата в района е камениста.

краставици според Meathlider

Схемата за отглеждане на зеленчуци в тесни лехи е проста. Достатъчна е лента земя, ширината на която е само 45 см. Проходът между лехите трябва да бъде около 95 см. През есента, след прибирането на реколтата, всички растителни отпадъци се поставят в тези пътеки. Лехите с краставици трябва да са хоризонтални и успоредни една на друга. Дължината на леглата няма значение.

Преди сеитбата трябва да се прилагат торове.

Първо се добавя варова смес към маркираното легло за краставици, след това смес от азот, фосфат и калий, а отгоре се покрива с фосфор, калий и азот. След това почвата се изкопава и изравнява. Поради почвата в пътеките се образуват страни с височина около 9 см по краищата на леглата.

Ако засадите краставици по този начин, тогава семената се засяват на два реда и по краищата на страната. Семената от краставици не се сеят в средата на градината. Можете да засадите краставици и разсад. Не забравяйте да подхранвате краставиците на всеки 8 дни.

Щом храстите на краставиците достигнат височина 18 см, започват да ги връзват. Две проводници се изтеглят над леглото. Единият край на въжето е вързан към стъблото на самия разсад, а другият край е прикрепен към жицата.

Градинарят, който ежегодно засажда зеленчуци на своя парцел, познава различни начини за засаждане на краставици. За оригинални легла могат да се използват различни материали под ръка.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква