Рецепти за консервирани зловещи краставици с водка за зимата

Избрах рецепта с много чесън. Имам изобилие от чесън, засадих зимен за първи път в живота си. Растежът е отличен, голям и не предположих с времето на почистването, главите не бяха гъсти. Такива глави чесън не се съхраняват дълго време, така че реших да намеря употреба за тях като добавка към злодеи консервирани краставици с водка.

Как да готвите злодеи краставици по правилния начин

Имах си чесън. Приблизителният диаметър на една глава е 3,5-4 см. Взех 4 броя. Купените в магазина китайски глави чесън са почти еднакъв размер, имате нужда от същото количество - 4 броя. Тя взела собствените си краставици, парникови.

Засадих ранно зреещ сорт в края на юни специално за есенна консумация. В края на август храстите в оранжерията се напълниха с доста корнишони, идеални за мариноване.

Взех рецептата за 2 кг, затова събрах толкова краставици, измих ги, накиснах ги няколко часа в студена вода. Бих ги оставил цяла нощ, ако използвах краставици от магазина.

Приготвяне на подправки и чесън

В допълнение към краставици и чесън, рецептата съдържа подправки:

  1. Листа от хрян.
  2. Листата на касис.
  3. Копър чадър.
  4. Лимонена киселина - 10 g.
  5. Водка - 50 g.
  6. Сол и захар по 2 с.л. л.

Рецепта за 4 глави чесън, трябваше да бъде обелена. Почистих всяка филия, отрязах дъното на всяка карамфил, изрязах развалените места. Изплакна обелените зъби в течаща вода.

злостни консервирани краставици с водка в консерви

Хрян (листа), касис, копър (чадър) измити, накиснати за един час във вода, изплакнати няколко пъти в течаща вода. Помислих и реших да направя краставиците още по-злобни. За да направя това, взех корен от хрян с дължина около 3 сантиметра и диаметър 1,5 см. Обелете корена и измийте добре. Трябва да запазите чистите зеленчуци и билки.

Замислих се да добавя пиперки, дафинови листа и карамфил към маринатата, но реших да се огранича до билки и хрян. Реших, че с черен пипер и карамфил вкусът на краставиците ще бъде класически, като кисели краставици, а с билки и чесън ще има вкус по-близо до кисели краставици.

Приготвяне на консерви

Никога не отделям време за приготвяне на консерви. Колкото по-чист е бурканът, толкова по-добре се съхранява детайлът. Ако всички съставки се следват по време на готвене, маринованите зеленчуци могат да се съхраняват добре в килера на стайна температура.

Моите консерви сода за хляб или сапун за пране. И единият, и другият инструмент измиват добре замърсяванията и дезинфекцират стъклената повърхност, убиват вредните бактерии и микроби.

Изплаквам консервите няколко пъти в течаща вода, трябва да ги стерилизирам. Най-често в микровълновата, понякога на пара върху тенджера с вряла вода. И двата метода никога не ме подвеждат. Банките, без да се взривяват, стоят през цялата година.

Мариновам

Взимам 1,5 литра вода, изсипвам я в тенджера, слагам я на печката. Към водата добавям само захар и сол и довеждам до кипене. Докато водата кипи, пълня бурканите. Полагам всички компоненти на слоеве. Слой краставици, слой билки, слой чесън.

Не нарязвам чесъна, слагам го в цели дребно. Бурканът ще съдържа вкусни краставици и вкусен кисел чесън. Маринованите скилидки чесън могат да се използват и в други ястия. Те са особено добри за месо.

Изсипете краставиците в буркан с варена марината, оставете ги да престоят 8-10 минути. Изсипвам маринатата в тенджера и отново я кипвам. Изсипвам маринатата в буркана. Изваждам бутилка водка от хладилника, измеря 50 г и я изсипвам в краставиците, наливам там лимонена киселина. Всичко. Извивам консервата, обръщам я с главата надолу, поставям одеяло отгоре.

злостни консервирани краставици с водка в чиния

Семеен празник

През ноември се проведе обичайният семеен празник. Събрали се деца, внуче. За този случай приготвих желирано месо и готвих енергичен, червен борш с прясно зеле.

Буркан с моите злостни краставици също отиде на масата. Отидоха с желирано месо и борш с бретон. Маринованите краставици с чесън вървяха добре с борша и месото от желета. Вечер буркан с чисто измита краставица вече беше на рафта в килера. Съветвам всички домакини да изпробват този метод за събиране на краставици за зимата. Това осоляване няма да стои дълго време, просто няма да е достатъчно за зимата.

краставици с водка в консерви

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква