Календар на лунната сеитба на насажденията на градинаря за юли 2020 година

Календарът за лунна сеитба за градинари за юли 2020 г. е наръчник, без който е по-добре да не започвате работа в градината. Ако правите това, което обичате, проверявайки календарните дни, можете да постигнете желания резултат с минимум усилия. Не може да се пренебрегне разположението на Луната спрямо Земята и други планети, защото влиянието й върху растителността е много голямо.

Влиянието на лунната фаза върху засаждането

В продължение на много векове градинарите проверяват лунния календар. Всъщност Луната оказва силно влияние върху развитието на растенията. В зависимост от лунната фаза, течността и енергията се движат нагоре или надолу. Това означава, че наземната част на растенията и техните корени се развиват по-добре само в определени дни от месеца.

Ако извършите работа по лунния календар, можете значително да увеличите добива на културите.

Всеки нов месец започва с новолуние. След това идва Нарастващата Луна. Соковете и енергията се втурват нагоре. През този период наземната част на растенията се развива по-добре. Това продължава до средата на месеца. След това идва Пълнолунието, последвано от намаляващата фаза. През този период, напротив, растителните сокове се втурват надолу към корените. По време на спадащия лунен период кореноплодите получават максимална енергия и хранене.

Фази на луната през юли 2020 г.

През юли, както и всеки друг месец, Луната преминава през 4 фази. Всеки от тях влияе върху растенията и реда на градинарството.

Новолуние

Месецът започва с Новолунието. Този ден съответства на 2 юли. Преди тази дата Фазата на низходящите продължи почти 2 седмици. Корените на растенията съдържат максимална енергия и хранителни вещества. Всяка работа в този ден е нежелателна, с изключение на почистване на плевели. Новолунието продължава три дни, тоест трябва да вземете предвид 1 ден преди 2 юли и 1 ден след тази дата.

календар за сеитба

Пълнолуние

Пълнолунието идва в средата на месеца. Сеенето, засаждането, подрязването или прищипването на растенията в този ден е най-добре да не се извършва. Датата на Пълнолунието е 17 юли (плюс дни преди и дни след). Но в този ден можете да премахнете плевели и да плевите лехите.

Восък полумесец

Веднага след новолунието започва фазата на кола маска (от 3-4 до 15-16 юли). Продължава почти 2 седмици, тоест до екватора на месеца. През този период можете да извършвате всякаква работа със наземните части на растенията, включително прибиране на реколтата (плодове, зеленчуци, плодове). Обикновено през юли нищо не се засява или засажда. Реколта по това време. Ако желаете, можете отново да засадите зеленина, маруля, тоест онези растения, които ще се развият над земята.

восъчен лунен календар

Намаляване

След Пълнолунието започва периодът на намаляващата Луна (от 18-19 до 31 дни). Течността и енергията се втурват надолу към корените. Тази фаза продължава 2 седмици - до края на юли. По това време можете да засаждате или прибирате кореноплодни култури, да отрязвате клони, да прищипвате, да прищипвате наземната част от растенията. Реколтата от плодове и плодове, разположени над повърхността на почвата, най-добре се събира по време на кола маска.

Зодиакални знаци

В допълнение към Луната знаците на зодиака влияят върху развитието на растенията и честотата на работа в градината или в градината. Всяка градинска или градинарска култура има четири основни елемента: корен, лист, цвете, плод. Всяка от тези части се управлява от специфичен зодиакален знак.

Характеристики на планетите по отношение на растенията:

 1. Водолей (18.19) е безплоден знак.
 2. Лъв (4,5), Овен (23,24) са безплодни знаци.
 3. Дева (6.7), Близнаци (1, 27,28,29), Стрелец (13, 14) са безплодни.
 4. Везни (8,9,10), Козирог (15,16) - плодородни.
 5. Скорпион (11,12), Рак (3, 30,31), Риби (20,21,22), Телец (25,26) са най-плодородните знаци.

Благоприятното въздействие на зодиакалните знаци върху растителните части:

 • в корените - Телец, Дева, Козирог;
 • по листата - Риби, Рак, Скорпион;
 • за плодове - Овен, Лъв, Стрелец;
 • върху цветя - Везни, Близнаци, Водолей.

календар за сеитба

Какво да засаждате през юли според лунния календар?

Юли е средата на лятото. Операциите за засаждане или засяване рядко се извършват този месец. Време е за прибиране, прибиране на реколтата и консервация за зимата. В разгара на лятото почвата се разхлабва за подобряване на аерирането, премахват се плевелите, върховете на растенията се прищипват, издънките се прищипват, растителността се полива при суша.

Зеленчуци, билки и билки

През първите 2 седмици на юли могат да се засаждат растения на Растящата Луна, които ще дадат плодове в наземната част. Следните дати се считат за особено благоприятни: 11.12. Във фазата на отглеждане можете да засадите зеленина, домати, чушки, краставици, зеле, маруля, ягоди, цветя (с изключение на луковиците).

засаждане във фаза на отглеждане

След екватора можете да започнете да засаждате кореноплоди по време на фазата на убиване. Най-плодородни дати: 20,21,22, 25,26 От втората половина на юли можете да засадите лук, чесън, репички, картофи, моркови, луковични цветя.

Плодова градина

През юли в градината започва събирането на череши и череши. По-добре е тази работа да се извърши през първото десетилетие на месеца. След 17-и можете да подрязвате клони. Препоръчително е да засадите разсад във фазата на отглеждане, тоест през първите 2 седмици на юли.

Храсти, дървета и цветни лехи

През лятото е нежелателно да се режат клоните, тъй като от тях ще се стича сок. Обикновено такава процедура се провежда в ранна пролет - преди счупване на пъпки или в късна есен - след падане на листата. По-добре е да засадите храсти и дървета през есента, но можете и през лятото, през първото десетилетие на юли. От 4-ти до 15-ти, най-доброто време за засаждане на цветя.

време за засаждане

На спадащата Луна, тоест след 17-та, можете да поливате растения, да разрохкате почвата и да премахнете плевелите.

Тревна площ и озеленяване

По-добре е да засеете трева и да засадите градинарство от 4-ти до 15-ти. Трябва да косите тревата от 18 до края на месеца. Поливайте растенията според нуждите, но най-добре е корените да абсорбират течност по време на низходящата фаза.

Каква работа трябва да се свърши в градината и в градината според лунния календар

Юли е висотата на лятото. През този период растенията рядко се засяват и засаждат. Но те започват да жътват. По-добре е да събирате зеленчуци, плодове и плодове на Растящата Луна, докато те съдържат максимума от полезни вещества.

жътва

Кореновите култури могат да бъдат събрани във фаза Низходящ. Според лунния календар през този период е по-добре да се хранят растенията. Корените усвояват максимум полезни вещества, които отиват към тях не само от почвата, но и от наземните части на растението.

Адекватното поливане насърчава фотосинтезата. В горещината можете да напоите растителността, обаче е по-добре да направите това вечер или рано сутрин. Във фазата на намаляването е необходимо да разхлабите почвата, да премахнете плевелите. Можете да прищипвате растения, да прищипвате върховете.

Лунен календар на градинаря за юли 2020 година

Според лунния календар през юли можете да правите нещо ежедневно в градината или в зеленчуковата градина. От първите дни на месеца до средата можете да вземете домати, краставици, череши, череши.

От 17 юли можете да копаете ранни картофи, да извадите от земята узрели моркови или цвекло.

Плевелите се отстраняват най-добре от градината веднага щом се появят, за да не вземат хранителни вещества от култивираните растения. Вярно, през юли има няколко дни, в които е препоръчително да не правите нищо.

градинарство

Благоприятни дни

Умерено плодородни дни на Растящата Луна: 8.9.10. Най-добър: 11.12 Разрешено за засаждане на плодоносни растения и цветя над земята: от 4-ти до 15-ти.

Средна дни на плодородие на Намиращата се Луна: 27, 28, 29. Най-добрите: 20, 21.22. Можете да засадите кореноплоди: от 19-ти до 31-ви.

Неблагоприятни дни

През такъв период е по-добре да не започвате никаква работа в градината или в градината. Най-неблагоприятните дни: 2 и 17 (плюс деня преди и деня след тези дати). Безплодно: 18.19.

благоприятни и неблагоприятни дни

Знаците на градинаря през юли

За по-доброто разбиране на природата ще помогнат знаците, които хората са наблюдавали и забелязвали през годините, убедени в истинността си и предавали знанията си на потомци.

Признаци за юли:

 1. Ако паяк тъче паяжина, той ще бъде сух.
 2. Ако жабите крякат, ще вали.
 3. Комарите летят в рояци - за хубаво време.
 4. 6 юли - обичаят да се събират лечебни билки.
 5. Силна роса на Иван Купала (7 юли) - за реколтата на краставици.
 6. Дъжд на Самсон (10-ти) - до продължителни дъждове до есента.
 7. Ако сутрин няма роса, дъждовете скоро ще дойдат.
 8. Омелян дойде (31-ви), намери гъби и горски плодове, нареди да ги берат.

Няма отзиви, бъдете първият, който го остави
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква