Оценка, описание и отзиви на производителя агрофирма "Limagrain Groupe"

Оценки на потребителите
Дайте отзиви
Крайната оценка на компанията:
Все още няма оценки.
Базиран Все още няма оценки. оценки на посетителите
Оценка, описание и отзиви на производителя агрофирма

На пазара има достатъчен брой земеделски стопанства, чиято основна насока е да се развива царевични семена, семена, зърнени храни. Сред тях водещото място заема земеделска компания, наречена Limagrain Groupe, която е най-голямата селскостопанска група. Занимава се с производство на устойчиви семена, зеленчуци и много търсени зърнени продукти.

История на развитието на компанията

Произходът на компанията датира от 1965 г., когато обикновен френски фермер основава кооперация за зърно със семена в живописната Лиманска долина.

Agrofirm Limagren е селскостопанско стопанство от международна класа, основните му направления - производство на семена от търсените полски култури, получаване на семена, зърнени компоненти, градинарски продукти. Днес компанията има действащи клонове в 55 държави, продава семена в 140 страни по света. В земеделското стопанство работят 9 600 души. Сред рейтинга на компаниите за производство на семена Limagren заема почетното четвърто място.

Ако вземем предвид постепенното развитие на компанията, тогава през 1970 г. е регистриран първият продукт на френска селекция - хибрид на LG 11 царевица, тогава компанията придоби популярност сред потребителите.

1975 г. за компанията Limagren е белязана от пробив в летливия пазар на зеленчукови семена и изкупуване на селскостопанската компания Vilmorin.

полето на Limagrain Groupe

През 1977 г. ръководството решава да започне изследвания в посоката на селекцията на царевица, за да разработи безопасен силаж.

През 1995 г. компанията Limagren стартира хлебопекарен бизнес.

През 2006 г. земеделското стопанство придобива японската фирма Mikado Seed Growers, а на следващата година се формира зеленчуково подразделение в Япония.

2009 г. е значима година за Limagren, тъй като по това време тя навлиза на руския пазар, отваряйки клон. На тази територия развитието започна с пускането на продажбите на хибрида TUNKA, който притежава устойчив имунитет към болести по растенията.

През 2016 г. в Русия беше открита модерна научно-изследователска станция на селскостопанска фирма, която развива иновации в областта на селското стопанство и културния подбор.

Развитие и иновации в производството

Агрохолдинг Лимагрен обръща специално внимание на иновативните разработки, инвестирайки в тази област около 14,6% от общия годишен оборот. Компанията има надеждна научно-техническа база, състояща се от 120 модерни развъдни центрове и действащи експериментални станции по целия свят, благодарение на които компанията постига най-висока ефективност в такива области като увеличаване на добивите, премахване на вредители, повишаване устойчивостта на различни болести и трудни метеорологични условия.

Служители на Limagrain Groupe

Agroholding Limagrain заема водеща позиция в разработените слънчогледови хибриди, устойчиви на разрушителната бромара.

Благодарение на мощните научни изследвания и добрия семенен потенциал, селскостопанската компания стабилно поддържа лидерската си позиция.

Производство на фирмата

Компанията продава продукти в следните области:

 • селективната зърнена царевица е предназначена за ранен цъфтеж, благодарение на което е възможно да се отглеждат хибриди в северните райони;
 • силажна царевицапроектиран изключително за хранене на животни, тестван в фермерски условия с отлични показатели;

царевица от Limagrain Groupe

 • слънчоглед, характеризиращ се с устойчивост на разрушителни болести по растенията, висока производителност, устойчивост на суша. Цялата линия от слънчогледови хибриди има защита срещу плевели и опасна бромара, което увеличава продуктивността на вида.

Контрол на качеството

Качеството на семената е потвърдено от множество практически тестове. Всички суровини се получават при внимателно спазване на технологията за обработка. Всички получени семена преминават през строга система за контрол, където се установява тяхната производителност и безопасност.

мъж с логото на Limagrain Groupe

Ползи

Земеделските производители си сътрудничат с предприятието, оценявайки следните предимства:

 • семената са адаптирани към сухи условия благодарение на оригиналната HYDRANEO технология;
 • висок стабилен добив на хибриди;
 • устойчивост на семената към разрушителни метлици и опасни хербициди поради въвеждането на технологията SUNEO;

Лого на Agrofirm Limagrain Group

 • безопасен силоз за животни;
 • универсални слънчогледови хибриди, подходящи за всички климатични зони;
 • всички суровини преминават през внимателна система за подбор и контрол на качеството;
 • безопасни семена, които отговарят на всички международни стандарти.

Limagrain Groupe

Всичко това прави продуктите на компанията Limagren още по-привлекателни за международните фермери. Това земеделско стопанство е известно, много хора му се доверяват, защото тук те ще се погрижат за достойните показатели за добив.

Отзиви за агрофирмата
Общо гласуваха хора Все още няма оценки.

  Все още няма оценки.

длъжен говорете нагоре и оценявайте

Точно сега гледане


краставици

домати

тиква